Portal Analitika: Ovako izgledaju rezultati prvog kruga izbora u svim opštinama

Kada je riječ o opštinama, Đukanović je najveći broj glasova osvojio u Baru, Bijelom Polju, na Cetinju, u Gusinju, Kotoru, Mojkovcu, Nikšiću, Petnjici, Plavu, Rožajama, Šavniku, Tivtu, Tuzima, Ulcinju i na Žabljaku

Dan nakon prvog kruga predsjedničkih izbora, poznati su i nezvanični rezultati iz svih opština. Napominjemo da nije riječ o konačnim rezultatima.

Podsjetimo, u drugom krugu izbora, koji će biti održani 2. aprila, učestvovaće kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović i kandidat Evrope sad Jakov Milatović, između kojih je razlika u prvom krugu bila nešto veća od šest odsto.

Kada je riječ o opštinama, Đukanović je najveći broj glasova osvojio u Baru, Bijelom Polju, na Cetinju, u Gusinju, Kotoru, Mojkovcu, Nikšiću, Petnjici, Plavu, Rožajama, Šavniku, Tivtu, Tuzima, Ulcinju i na Žabljaku.

Sa druge strane, Milatović je osvojio najviše glasova u Podgorici, ali i u Danilovgradu, Herceg Novom i Kolašinu.

Andrija Mandić (DF) je bio kandidat koji je imao najbolji rezultat u Andrijevici, Beranama, Budvi, Pljevljima, Plužinama i Zeti.

Đukanović i Milatović prednjačili u četiri najveće opštine

Kada je riječ o najvećim jedinicama lokalne samouprave, zanimljivo je da su u četiri sa najvećim brojem birača prednjačili Đukanović i Milatović.

Milatović je u Podgorici osvojio oko 7.300 glasova više u odnosu na Đukanovića. U Nikšiću je Đukanović imao oko 1.600 glasova više od protivkandidata u drugom krugu.

Đukanović je u Baru imao podršku nešto veću od 4.300 naspram broja glasova koje je osvojio Milatović, a u Bijelom Polju je ta razlika bila u ravni od oko 3.100 glasova.

Milatovićev najveći ‘višak’ u Podgorici, a Đukanovićev u Rožajama

Najveći višak glasova u odnosu na najbližeg pratioca Đukanović je ostvario u Rožajama (oko 5.200), a Milatović, kako je već naglašeno, u Podgorici (oko 7.300).

Opština u kojoj je najveću prednost imao Mandić su Pljevlja, gdje je kandidat DF-a imao oko 2.100 glasova više od Đukanovića.

U pitanju su nezvanični rezultati, a u dijelu opština i projekcije koje su danas objavile lokalne izborne komisije.

Foto: Portal Analitika

Idi na VRH
error: Content is protected !!