Lagala da je napadnuta, pa sama sebe tukla čekićem po licu: Optužila trojicu muškaraca za silovanje, od života im napravila pakao

Ali dokazi su pokazali da su njene tvrdnje u potpunosti izmišljene, a snimak sa nadzornih kamera prikazuje kako kupuje čekić kojim se povrijedila i paketić rezanaca koji je pojela u hotelu u isto vrijeme kada je tvrdila da je zatočena

Žena čije su laži o silovanju od strane azijske bande natjerale muškaraca da pokušaju samoubistvo, danas je osuđena na osam i po godina zatvora. Na suđenju je otkriveno, na osnovu snimaka nadzornih kamera, da je kupila čekić kojim je sama sebe udarala po licu.

Elenor Vilijams (22) proglašena je krivom nakon što je optužila nekoliko nevinih muškaraca za silovanje, trgovinu ljudima i zlostavljanje u objavi na Facebooku koja je uključivala fotografije na kojima su se vidjele povrede koje je sama sebi nanijela.

Objava, napravljena tokom lokdauna u maju 2020, podeljena je više od 100.000 puta i izazvala je nacionalno negodovanje, što je dovelo do opasnih rasnih nemira i protesta u njenom rodnom gradu Barou-in-Fernesu u Engleskoj.

Ali dokazi su pokazali da su njene tvrdnje u potpunosti izmišljene, a snimak sa nadzornih kamera prikazuje kako kupuje čekić kojim se povrijedila i paketić rezanaca koji je pojela u hotelu u isto vrijeme kada je tvrdila da je zatočena, piše portal Nova.rs.

Posledica njene složene mreže laži je da su trojica pogrešno optuženih muškaraca pokušali da sebi oduzmu život.

Izricajući kaznu, sudija Robert Altam rekao je da „nema objašnjenja“ za laži. Kritikovao ju je da „ne pokazuje značajne znake kajanja“. Rekao je da ona nije rasno motivisana i da je odabrala da optuži Azijate kao i bijele muškarce.

Mohamed Ramzan, vlasnik preduzeća koji je optužen od strane ove žene, rekao je na sudu da je njegov život postao „pakao na zemlji“ zbog lažnih optužbi.

Ramzan, koji je bio u suzama dok je govorio sa mesta za svedoke, rekao je dve nedelje nakon što je uhapšen nakon njenih tvrdnji, da je pokušao da sebi oduzme život.

„Imao sam bezbroj prijetnji smrću preko društvenih mreža od ljudi iz cijelog svijeta zbog onoga u šta su mislili da sam umiješan“, rekao je on.

Džordan Trengove je rekao da je njegov život „potpuno uništen“ zbog lažnih optužbi.

Riječ „silovatelj“ bila je ispisana sprejom preko njegove kuće, a prozor mu je razbijen nakon što ga je Vilijams optužila da ju je silovao i napao.

Nakon što je optužen, rekao je da je proveo 73 dana u zatvoru, gdje je dijelio ćeliju sa osuđenim seksualnim prestupnikom.

Foto: Eleonor Vilijams (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!