Iz NP pitaju šta je sa istragom o ubistvu jelena: Ne želimo da vjerujemo da policija štiti sina svog službenika

Ključno je pitanje, u prvom redu za službenike Uprave policije zadužene za rasvjetljavanje ovih slučajeva i nadležnog postupajućeg tužioca u ovim predmetima, zašto i do kada će postojati zaštićeni krivolovci koji vrše zlodjela u nacionalnim parkovima”, rekla je direktorica JPNPCG, Jelena Kljajević

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore poslije deset dana od ubistva zaštićene vrste jelena u Nacionalnom parku “Biogradska gora” pitalo je nadležne organe u kojoj je fazi procesuiranje ovog slučaja i dokle se stiglo sa utvrđivanjem identiteta krivolovaca.

“S pravom se pitamo šta rade istražni organi i nadležno tužilaštvo kada su krivolovci ostavili brojne tragove. Ne želimo da vjerujemo da policija želi da zaštiti sina jednog svog službenika koji je učestvovao u ovom zločinu, a o čemu se naglas priča u Kolašinu i Beranama.

Ključno je pitanje, u prvom redu za službenike Uprave policije zadužene za rasvjetljavanje ovih slučajeva i nadležnog postupajućeg tužioca u ovim predmetima, zašto i do kada će postojati zaštićeni krivolovci koji vrše zlodjela u nacionalnim parkovima”, rekla je direktorica JPNPCG, Jelena Kljajević.

Ističu da su odlučni u namjeri da zaustave krivolov i sve nezakonite aktivnosti na prostorima nacionalnih parkova. Pritom, prenosi Portal Luča, očekujući punu podršku svih subjekata koji mogu doprinijeti efikasnijem sprećavanju ovih nezakonitih aktivnosti, kako nadležnih inspekcija, tako i službenika policije i nadležnih tužilaštava.

Foto: Jelena Kljajević (Privatna arhiva/Facebook)

Idi na VRH

error: Content is protected !!