Rasista u Hrvatskoj šokirao građane: “Je*eni nigeru, idi kući u Indiju, ovo je naša zemlja, ovo je Evropa (VIDEO)

Nakon što je izvrijeđao tog vrijednog stranog radnika na rasnoj osnovi, a na čijem se licu iščitavala nelagoda, šok i nevjerica, video se prekida, ali nije dugo trebalo da postane viralan pa se i policija, koju su doslovno građani zatrpali pozivima, umiješa u slučaj

“Je*eni nigeru, odi kući u Indiju (…) Ovo je naša zemlja, Hrvatska, ovo je Evropa. Za bijele ljude, a ne za crnce”, neumjesne su rečenice koje odzvanjaju ušima svakog ko je pogledao sramotni snimak objavljen na Redditu tokom vikenda, a izgovara ih u centru Zagreba muškarac dostavljaču Wolta porijeklom iz Indije.

Nakon što je izvrijeđao tog vrijednog stranog radnika na rasnoj osnovi, a na čijem se licu iščitavala nelagoda, šok i nevjerica, video se prekida, ali nije dugo trebalo da postane viralan pa se i policija, koju su doslovno građani zatrpali pozivima, umiješa u slučaj. Zahvaljujući kvalitetnim dojavama i smjernicama, zagrebački policajci su vrlo brzo otkrili identitet inicijatora govora mržnje koji je svojom primitivnom komunikacijom osramotio cijelu zemlju. Riječ je o, kako saznaje “Jutarnji list”, 34-godišnjaku iz okoline Zagreba.

Pojedini mediji prenose da uhapšen.

“Prema do sada prikupljenim saznanjima i uvidom u javno objavljene snimke, navedeni događaj bi se mogao kvalifikovati kao kazneno djelo „Javno podsticanje na mržnju i nasilje“ opisano u članku 325. stavak 1. Kaznenog zakona. Pozivamo građane koji imaju saznanja o tome gdje se muškarac sa snimka trenutno nalazi da nam se jave na 192 ili zagrebacka@policija.hr”, kažu iz zagrebačke policije.

“I dok neki s kojima smo razgovarali kažu da ono što je rekao na snimku dostavljaču hrane nije izuzetak, nego takav govor mržnje i netrpeljivost sije već duže vrijeme, neki od njegovih poznanika su ostali šokirani njegovim govorom, te kažu da ga do sada takvog nisu vidjeli odnosno čuli. Inače, to je samo jedan u nizu skandaloznih video-snimaka u kojima s visoka, prepun sebe, vrijeđa strane državljane po boji kože, a u jednoj se osvrnuo i na Ukrajinu te, salutirajući nacističkim pozdravom desnom rukom u vazduh, iskazuje podršku toj zemlji u ratu”, piše “Jutarnji list”.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!