Pedofil mu sedmicama uhodio ćerku, a onda mu se u jednom času zamračilo: “Dovezao se u stanicu natopljen krvlju…”

Prošle srijede je policiju pozvao jedan građanin koji je vidio kako se automobil zaustavlja na Scullyjevom prilazu, a zatim je vozač razbio automobil i utrčao u kuću. Nakon toga se čuo vrisak. Minut kasnije, čovjek koji je pozvao policiju, na telefon im je rekao da se taj isti muškarac vozi prema obližnjoj policijskoj stanici

Otac iz Minnesote je losovim rogovima i lopatom nasmrt pretukao 77-godišnjeg seksualnog prestupnika koji je navodno uhodio njegovu ćerku, piše Telegraph.

27-godišnji Levi Axtell se obliven krvlju sam predao policiji nakon što je ubio Lawrencea Scullyja.

Ovo ubistvo je šokiralo zajednicu gradića Grand Marais u Minnesoti, rekao je lokalni šerif Pat Eliasen.

Scully je 1979. godine bio osuđen za zlostavljanje šestogodišnje djevojčice, a između njega i Axtella već su neko vrijeme vladali napeti odnosi. Naime, 2018. se Axtell žalio da Scully uhodi njegovu 22-mjesečnu ćerku koja je nakon vrtića bila u šetnji.

“Mnogo puta je uhodio djecu svojim kombijem”, napisao je Axtell u svom zahtjevu sudu, kojim je tražio da se izda nalog za zaštitu.

“On je osuđeni pedofil. Njegovo uhođenje moje ćerke je potpuno neprikladno i to mora prestati”, dodao je.

Sud je Axtellu na kraju odobrio zahtjev za zaštitom, ali samo nekoliko sedmica kasnije ga je i povukao.

Dvije godine kasnije, Axtell je na Facebooku napisao ljutitu objavu u kojoj kaže da je “jedini lijek za pedofile – metak”.

Prošle srijede je policiju pozvao jedan građanin koji je vidio kako se automobil zaustavlja na Scullyjevom prilazu, a zatim je vozač razbio automobil i utrčao u kuću. Nakon toga se čuo vrisak. Minut kasnije, čovjek koji je pozvao policiju, na telefon im je rekao da se taj isti muškarac vozi prema obližnjoj policijskoj stanici.

Krvlju natopljen Axtell se sam odvezao na policiju, stavio ruke na glavu i priznao da je ubio Scullyja. Zahtijevao je da mu stave lisice i upozorio da planira nauditi još nekome.

Policiji je rekao da je Scullyja udario lopatom 15 do 20 puta, a zatim ga je dokrajčio ogromnim losovim rogovima. Rekao je policiji i da je često viđao Scullyjev kombi parkiran u blizini mjesta na kojima se okupljaju djeca.

Šerif Eliasen je potvrdio da je Scully prethodno bio osuđivan seksualni prestupnik, a iz zatvora je pušten 1982. godine. Protiv njega je bio još optužbi, ali istraga nije ništa otkrila, piše Telegraph.

Uprkos prigovorima, sud je odredio kauciju za Axtella u iznosu od milion dolara. Sud se složio s tužilaštvom da postoji znatan rizik od Axtellovog bijega, iako nije imao raniju kriminalnu prošlost, osim maloljetničkog opijanja i nedoličnog ponašanja.

Kako nije mogao platiti kauciju, Axtell je zadržan u pritvoru, a saslušanje je zakazano za 10. aprila.

Foto: Levi Axtell (Printscreen)

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!