Specijalnim kliještima “ujedali” sami sebe, pa od opštine dobili milionske odštete

Otkriveno je više osoba koje su, specijalno podešenim kliještima, samo sebi nanijeli povredu nalik ujedu psa. Ovo simuliranje su ponovili u više opština, a sudovi su, uz pomoć vještih advokata i adekvatne provjere, odštetu iz budžeta grada dijelili šakom i kapom

Istražujući fenomen neuobičajeno velikog broja ujeda pasa lutalica u malenoj opštini Odžaci, koja je prošle godine na ime odštete “žrtvama” isplatila čak 18 miliona dinara iz budžeta, policija je došla do nevjerovatnog otkrića zbog koje će posla biti i za istražne organe.

Otkriveno je više osoba koje su, specijalno podešenim kliještima, samo sebi nanijeli povredu nalik ujedu psa. Ovo simuliranje su ponovili u više opština, a sudovi su, uz pomoć vještih advokata i adekvatne provjere, odštetu iz budžeta grada dijelili šakom i kapom.

U opštini Odžaci su, kako prenosi RTS, umjesto predviđenih deset miliona dinara odšetete, po sudskim presudama morali da isplate osam miliona dinara više.

“Policija je otkrila osobe koje su išle od grada do grada i prijavljivale ujed, koji je zapravo bio ‘ujed’ kliješta. Bio je to signal da nešto nije normalno, pa su prevaranti ubrzo otkriveni”, rekli su zvaničnici te opštine, prenosi portal espreso.rs.

O ovakvim i sličnim zlouptrebama simulacije ujeda govori se sve glasnije kao o organizovanom kriminalu, koji je prisutan u gotovo cijeloj Srbiji.

“Radi se o svojevrsnom biznisu koji su napravile neke grupe ljudi u sprezi sa određenim advokatskim kancelarijama, što bi moglo da bude i predmet određenih istražnih radnji”, upozorava Sima Vuković iz Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Prema iznijetim podacima, u 80 odsto slučajeva zaista se radilo o ujedima pasa koji su uglavnom bili kućni ljubimci. Zato će se ubuduće voditi računa o tome da li su svi psi koji imaju vlasnika čipovani, kako bi se kaznili neodgovorni vlasnici koji su psa ostavili na ulici.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!