Draginja Vuksanović Stanković o prijetnjama: “Neće me zaustaviti”

“Nažalost, ponavljaju se prijetnje koje konstantno dobijam skoro dvije godine. Vidljivo je da su one politički motivisane zbog mojih jasnih stavova”, kazala je Vuksanović Stanković

Kandidatkinja za predsjednicu Draginja Vuksanović Stanković kojoj su upućene prijetnje putem Twitter naloga poručila je da će nastaviti svoje političko djelovanje i da je prijetnje neće zaustaviti niti u predsjedničkoj kampanji, a ni u svakodnevnom političkom djelovanju.

“Nažalost, ponavljaju se prijetnje koje konstantno dobijam skoro dvije godine. Vidljivo je da su one politički motivisane zbog mojih jasnih stavova”, kazala je Vuksanović Stanković.

On je, piše portal rtcg.me, kazala da prepušta nadležnim organima da rade svoj posao.

“Ja ću sigurno nastaviti svoje političko djelovanje i ove odvratne prijetnje me neće zaustaviti niti u predsjedničkoj kampanji, a ni u svakodnevnom političkom djelovanju. Nema straha, uvjerena sam u ispravnost mojih stavova i za njih nastavljam da se borim”, kazala je Vuksanović Stanković.

Iz Uprave policije su saopštili da rade na identifikaciji Twitter profila sa kojeg su upućene prijetnje predsjedničkoj kandidatkinji i poslanici SDP-a Draginji Vuksanović Stanković.

Forum žena Socijaldemokratske partije poziva Upravu policije i nadležno tužilaštvo da “hitno identifikuju i u skladu sa zakonom reaguju prema individui koja je preko Twittera uputila besprizorne prijetnje smrću kandidatkinji SDP-a za predsjednicu Crne Gore Draginji Vuksanović Stanković”.

Kako navode, ovo nije prvi put da se prijeti Vuksanović Stanković i više puta do sada bila je izložena brutalniim prijetnjama, seksističkim i mizoginim napadima.

“Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore je ugledna profesorica Pravnog fakulteta u Podgorici, poslanica Skupštine Crne Gore poznata crnogorskoj javnosti kao borkinja za građansko, sekularno i multietničko društvo socijalne pravde, a zbog procjene njene ugroženosti Agencije za nacionalnu bezbjednost dodijeljeno joj je i dvadesetčetvoročasovno obezbjeđenje pripadnika Uprave policije”, navode u saopštenju.

Forum žena, dodaje se, smatra nedopustivim da se u našem društvu dešavaju ovakvi izlivi mržnje i netrpeljivosti prema jednoj ženi, borkinji za ljudska prava svih građanki i građana.

“Ona je i do sada svojom hrabrošću i djelovanjem pokazala cjelokupnoj javnosti da će nepokolebljivo ostati na braniku tih vrijednosti, bez obzira na uvrede i prijetnje. U tom smislu ima punu podršku Foruma žena SDP-a Crne Gore”, zaključeno je u saopštenju.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!