Istraga o ubistvu sarajevskih policajaca: Ko je vozio Rexton sa blinkerima?

Prve informacije govorile su da je jedno od vozila kojim su automafijaši pobjegli bio Range Rover, ali se sada u fokusu istrage našao Rexton. Prema za sada nepotvrđenim informacijama, radi se o sličnom vozilu koje su koristili pripadnici Policijske stanice Novi Grad, ali se taj terenac nedavno pokvario. Prema nezvaničnim informacijama, baš u to vrijeme na Alipašinom Polju se pojavio Rexton koji se vidi na snimcima. Radi li se o pukoj koincidenciji, pokazaće rezultati istrage

Istraga o brutalnoj likvidaciji dvojice sarajevskih policajaca, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, tokom jučerašnjeg dana bila je usmjerena na prikupljanje informacija od vozača čiji se automobili vide na snimcima koji su skinuti s kamera video-nadzora objekata na Alipašinom Polju.  

SASLUŠAVANI VOZAČI

“Avaz” saznaje da su snimci skinuti sa video-nadzora sa „Konzuma“, „Amko komerca“, „Zdravljaka“ i jedne cvjećare. Preko registarskih oznaka pronađeni su vozači koji su oko 4:20 sati u prošli petak prolazili pored mjesta ubistava, a policija je od njih uzela izjave.

Kako je “Avazu” otkrio izvor blizak istrazi, na snimcima se, osim “golfa 5” kojim su ubice pobjegle, pojavljuje i crni terenac Rexton sa blinkerima (policijskim svjetlima) u prednjem donjem dijelu. Taj Rexton, kako im je otkrio izvor, navodno je i ranije viđan na Alipašinom Polju.

Prve informacije govorile su da je jedno od vozila kojim su automafijaši pobjegli bio Range Rover, ali se sada u fokusu istrage našao Rexton. Prema za sada nepotvrđenim informacijama, radi se o sličnom vozilu koje su koristili pripadnici Policijske stanice Novi Grad, ali se taj terenac nedavno pokvario. Prema nezvaničnim informacijama, baš u to vrijeme na Alipašinom Polju se pojavio Rexton koji se vidi na snimcima. Radi li se o pukoj koincidenciji, pokazaće rezultati istrage.

Sarajevski specijalci i juče su bili primijetni u pojedinim djelovima grada.

U međuvremenu, Kantonalni sud u Sarajevu juče je prihvatio predlog Tužilaštva KS i odredio jednomjesečni pritvor Srećku Trifkoviću, automafijašu s Pala, zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvom policajaca.

PROŠAO POLIGRAF

Pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da utiče na svjedoke, prikrije dokaze, ponovi krivično djelo i istovremeno zbog opasnosti da bi njegovim puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti. To je “Avazu” potvrdila Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Trifkovićeva advokatica Tatjana Savić kazala je juče da će uložiti žalbu na odluku Kantonalnog suda u Sarajevu, s obzirom na to da smatra da njen klijent nema ništa s ubistvom policajaca. Na teret mu se stavlja i teška krađa. No, javnost je zbog odluke suda da zatvori sjednicu za javnost ostala uskraćena za informacije kojim Tužilaštvo KS dokazuje osnovanu sumnju i zašta tačno sumnjiči Trifkovića.

“Vjerujem da Tužilaštvo KS vrijeme i resurse troši na pogrešnog čovjeka. Istraga tapka u mraku”, rekla je Savić.

Ona je, nakon hapšenja, izjavila da joj nije jasno zašto je njen klijent uopšte priveden, jer je prošao poligrafsko ispitivanje. I izvori iz istrage tvrde da Trifković nije direktni izvršilac ubistava.

NASTAVLJENA PRIVOĐENJA

Kako je “Avazu” nezvanično potvrđeno iz MUP-a KS, i dalje se vodi opsežna istraga na rasvjetljavanju ubistva sarajevskih policajaca.

U posljednja dva dana nastavljana su privođenja osoba koje se mogu dovesti u vezu s dešavanjima na Alipašinom Polju. Do sada je privedeno i saslušano više od 60 osoba. No, uglavnom se provjeravaju njihovi alibiji.

PREBAČEN U ZENICU

Trifković je juče, saznaje “Avaz”, prebačen u pritvorsku jedinicu Kaznenopopravnog zavoda u Zenici, jer u pritvoru u Sarajevu nema mjesta. On je od ranije poznat policijskim, ali i pravosudnim organima, s obzirom na to da je privođen i osuđivan zbog krađe vozila i iznuda.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!