Čudo u Turskoj: Kuja Sila i njena tri šteneta preživjeli 28 dana u ruševinama (VIDEO)

Kejifli je rekao da je Sila preživjla i okotila se zahvaljujući velikoj vreći hrane za pse koja je bila ostavljena u podrumu. Sila i psići prevezeni su u Adanu na liječenje. Spasioci su rekli da je mršava, ali da može sama da se kreće

Vlasnik Sile, dvoipogodišnje dobermanke, iznenadio se kada je vidio da iz ruševina zgrade u južnoj turskoj pokrajini Hataj izlaze ne jedan nego četiri psa, 28 dana nakon potresa.

Kadir Kejifli rekao je da je od lokalnih spasioca zatražio da pomognu da spase njegovog psa iz ruševina nakon zemljotresa, ali niko od njih nije uspio da se uvuče, prenosi “Blic”.

Mejako, regionalni tim za spašavanje životinja, priskočio je u pomoć u ponedjeljak. Nakon nekoliko sati rada, uspjeli su da dođu do podruma gdje je Sila bila zarobljena. Vidjeli su da je, ne samo preživjela skoro mjesec dana, nego i da je u međuvremenu oštenila tri psića.

“Šta si pila ovje? Šta si jela? Jesi li okotila ovo troje?”, čuje se kako priča jedan od spasilaca na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama.

Kejifli je rekao da je Sila preživjla i okotila se zahvaljujući velikoj vreći hrane za pse koja je bila ostavljena u podrumu. Sila i psići prevezeni su u Adanu na liječenje. Spasioci su rekli da je mršava, ali da može sama da se kreće.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!