Granate fijuču oko njega, a on smireno uzvraća: Potresan snimak Ukrajinca usred eksplozija kako se žrtvuje za svoju zemlju

Čuju se najmanje tri eksplozije, dok udaraju topovi i grme mitraljezi, ali ukrajinski vojnik uspijeva da ostane pribran dok iznad njega u rovu fijuču meci, padaju granate i širi se dim od paljbe. U jednom trenutku na njemu se vidi crveno svetlo lasera, ali je on i to ignorisao

Dok su žestoke borbe za Bahmut u toku, društvene mreže usijale su se zbog snimka jednog ukrajinskog vojnika, koji uprkos eksplozijama i artiljerijskoj paljbi uspijeva da smireno uzvraća neprijatelju.

“Dejli mejl” piše da je neimenovani vojnik bio ukopan u rovu južno od Marinke blizu grada Donjecka u Donbasu, gdje se već mjesecima odvijaju žestoke borbe. Kamera drona uhvatila je jezivi trenutak na kojem se vidi kako se vojnik bori protiv nadolazećih ruskih snaga.

Brutalni snimak prikazao je njegovu hrabrost u ogorčenoj bici protiv čitavog ruskog voda i njihovog oklopnog transportera (APC) prije nego što je, kako se navodi, poginuo za svoju zemlju. Na snimku se vidi kako rusko oklopno vozilo BTR-82A napada rov u kojem se skriva ukrajinski vojnik.

Čuju se najmanje tri eksplozije, dok udaraju topovi i grme mitraljezi, ali ukrajinski vojnik uspijeva da ostane pribran dok iznad njega u rovu fijuču meci, padaju granate i širi se dim od paljbe. U jednom trenutku na njemu se vidi crveno svetlo lasera, ali je on i to ignorisao.

Kretao se i obavljao svoje zadatke kao da da se ništa okolo ne dešava.

“Naš heroj pod teškom vatrom jedan na jedan sa APC (oklopnim transporterom). Trebalo bi napisati knjige o ovim ljudima koji tiho brane našu zemlju”, naveo je na Twitteru korisnik naloga Tvrđava Bahmut.

Hrabri Ukrajinac je nastavio da se bori ali je na kraju klipa bilo jasno da je dramatično nadjačan i da su mu udarni talasi od eksplozija u okolini iscrpili snagu, navodi “Dejli mejl”, dodajući da se vojnik “borio protiv čitavog voda i njihovog oklopnjaka prije nego što je podnio krajnju žrtvu za svoju zemlju”.

Ruske “RIA Novosti” su kasnije objavile da snimci sugerišu da je ukrajinski borac ubijen u napadu. Trojica njegovih kolega su zarobljeni, tvrdi se u izveštaju, piše “Blic”.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!