Uhapšeni policajci osumnjičeni za maltretiranje državljanina Albanije

U pitanju su policajci D.Š. i N.B.

Postupajući tužilac u ODT u Ulcinju, kako nezvanično saznaje portal rtcg.me, naložio je da se uhapse dvojica policajaca koji su navodno akteri incidenta koji se dogodio 15. januara na zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, a u kojem je maltretiran državljanin Albanije.

U pitanju su, pišu, policajci D.Š. i N.B.

Na video-snimku se vidi policijski službenik Sektora granične policije kako upotrebljava fizičku silu prema državljaninu Albanije.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je, govoreći o tom slučaju sa graničnom policijom, kazao da je MUP pokrenuo sve zakonske procedure.

Dodao je ukoliko ima elemenata, poziva i tužilaštvo da se uključi u taj slučaj.

Ranije je iz Etičkog odbora saopšteno da se video zapis tog događaja pojavio u medijima 17. januara i da je istog dana predsjednica tog tijela uputila članovima inicijativu za ocjenu etičnosti postupanja policijskih službenika Sektora granične policije.

Savjet za građansku kontrolu rada policije, po sopstvenoj inicijativi, provjeriće postupanje policijskih službenika Sektora granične policije. Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije saopštili su da je na snimku očigledno neprofesionalno postupanje.

Iz Savjeta su kazali da je zatraženo izjašnjenje direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

Kako su rekli, od Brđanina je zatraženo da se izjasni o tome koje su tačno mjere i radnje preduzete u odnosu na taj incident za koji je Uprava policija saznala 15. januara i da li je konsultovan nadležni državni tužilac.

“Kao i da li su policijski službenici koji se dovode u vezu sa očigledno neprofesionalnim postupanjem, do daljnjeg, udaljeni iz službe”, navodi se u saopštenju.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!