Najdirljiviji prizor iz Turske: Proveo je 11 dana pod ruševinama, a sad je prvi put vidio svoju ćerkicu (VIDEO)

On je odmah prevezen u bolnicu, a u petak je konačno upoznao svoju ćerkicu. Na fotografijama koje su obišle svijet vidi se kako otac, iako prikačen na aparate i vidno iscrpljen, ipak skuplja snage i ljubi i grli svoju mezimicu koju prvi put vidi

Još jedna lepa vijest stiže nam iz Turske. Mustafa Avdži, koji je 11 dana proveo pod ruševinama, u bolničkom krevetu je prvu put zagrlio svoju tek rođenu bebu.

On je ispod ruševina bio zarobljen sa još jednim muškarcem, ali je policija, na sreću, uspjela da ih izvuče.

On je odmah prevezen u bolnicu, a u petak je konačno upoznao svoju ćerkicu. Na fotografijama koje su obišle svijet vidi se kako otac, iako prikačen na aparate i vidno iscrpljen, ipak skuplja snage i ljubi i grli svoju mezimicu koju prvi put vidi.

Snimak njegovog spasavanja takođe je postao viralan, a mnogima je pažnju privukla činjenica da je odmah nakon izvlačenja od spasilaca tražio telefon kako bi se čuo sa rođakom.

“Fahri kako si, kako si brate? Ja sam dobro, mislim da me vode u bolnicu. Nisam povrijeđen. Šta rade moji roditelji, da li su svi spaseni?”, pitao je Mustafa rođaka.

On mu je odgovorio da su svi dobro i da ga čekaju.

Nakon toga, na snimku se vidi kako Mustafa ljubi ruku svoji spasilaca i zahvaljuje im se.

“Neka te Bog blagoslovi hiljadu puta, brate. Neka vam Bog uvijek pomogne u nevolji”, rekao je Mustafa tada, piše Telegraf.

Broj žrtava dva razorna zemljotresa, koji su 6. februara pogodili Tursku i Siriju, u Turskoj je povećan na 41.020 ljudi, saopštila je državna Agencija za upravljanje katastrofama (AFAD).

Nakon ta dva zemljotresa uslijedilo je više od 6.210 naknadnih potresa, prenosi Anadolija.

Potraga i spasavanje su završeni, osim u provincijama Kahramanmaraš i Hataj, izjavio je Junus Sezer, šef AFAD-a.

U Tuskoj i Siriji poginulo je više od 46.000 ljudi.

Direktor AFAD-a Junus Sezer ranije danas je novinarima u Ankari rekao da su okončane akcije potrage i spasavanja u devet od 11 turskih pokrajina.

On je dodao da se spasilačke operacije nastavljaju u Kahramanmarašu, gdje je bio epicentar zemljotresa, i Hataju, jednoj od najteže pogođenih pokrajina, prenosi “Blic”.

Američka agencija AP navodi da nema naznaka da će još neko biti spasen iz ruševina otkako su tri člana jedne porodice, majka, otac i 12-godišnji dečak, izvučeni iz urušene grade u Hataju u subotu ujutru. Dečak je kasnije preminuo.

Idi na VRH
error: Content is protected !!