Bajden u iznenadnoj posjeti Ukrajini, obećao još vojne pomoći (VIDEO)

Američki predsjednik se sastao sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim, a tokom zajedničkog obraćanja obećao je još pola milijarde dolara dodatne pomoći Ukrajini. Kako je rekao, paket podrazumijeva još vojne opreme, uključujući artiljerijsku municiju i haubice

Američki predsjednik Džo Bajden došao je u iznenadnu posjetu Kijevu, iako je bila najavljena njegova dvodnevna posjeta Poljskoj radi obilježavanja prve godišnjice ruske invazije na susjednu Ukrajinu, objavio je BBC.

Američki predsjednik se sastao sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim, a tokom zajedničkog obraćanja obećao je još pola milijarde dolara dodatne pomoći Ukrajini. Kako je rekao, paket podrazumijeva još vojne opreme, uključujući artiljerijsku municiju i haubice.

Zelenski je rekao da su on i Bajden razgovarali o oružju dugog dometa koje može biti isporučeno Ukrajini, a koje ta zemlja do sada nije dobila.

“Vaša posjeta je veoma važan znak podrške svim Ukrajincima”, naveo je Zelenski u objavi na Instagramu.

Bajden je govorio o izdržljivosti ukrajinskog otpora dok rat ulazi u drugu godinu.

Ranije tokom dana spekulisalo se da bi Bajden mogao da stigne u Kijev, a na to su ukazivale i izuzetno jake mjere bezbjednosti u gradu, kakve su bile samo kada je dolazio tadašnji premijer Velike Britanije Boris Džonson. Očekuje se da će se američki predsjednik u Ukrajini zadržavti svega par sati.

Kako prenosi rtcg.me, Bajden boravi u Ukrajini na dan kada se u toj zemlji održava komemoracija povodom smrti 107 ljudi, koji su izginuli tokom protesta protiv vlasti 2014. godine.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!