Srbi spasli još jednu djevojku iz ruševina u Turskoj: Čuli zapomaganje, bila je zatrpana 108 sati!

Združenim snagama iznijeli su djevojku pomoću spinalne daske i predali je medicinskim službama. Nažalost, pored ove djevojke, na lokaciji je izvučeno više beživotnih tijela

Još jedna ženska osoba spasena. Iako polako svi gube nadu da će pronaći ikoga preživjelog ispod ruševina, srpski vatrogasci-spasioci uporni su da dođu do svakog zatrpanog čovjeka.

Danas su uspješno spasili 17-godišnju djevojku koja je bila ispod ruševina sedmospratne zgrade 108 sati.

Vatrogasci – spasioci su, nakon što je radna mašina počela da uklanja sloj po sloj armature, čuli tihe vapaje unesrećene djevojke i čak 3 sata su neumorno pokušavali da je oslobode.

Združenim snagama iznijeli su djevojku pomoću spinalne daske i predali je medicinskim službama. Nažalost, pored ove djevojke, na lokaciji je izvučeno više beživotnih tijela.

Kako prenosi “Kurir”, 45 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Užica, Valjeva, Niša i Bora, kao i spasilački pas Zigi, danima pomažu turskom narodu nakon razornog zemljotresa.

Foto: MUP Republike Srbije

Idi na VRH
error: Content is protected !!