Jezive vijesti iz Turske: Izvučena tijela igrača mladih odbojkaških timova sa Kipra, ugašeno 16 života

U sedmospratnom hotelu, koji se srušio u zemljotresu, odsjeli su muške i ženske odbojkaške ekipe koledža “Famagusta” čija ekpedicija je brojala 39 članova

Razorni zemljotresi u Turskoj i Siriji ugasili su nekoliko hiljada života do sada, a nema sumnje da će brojka samo rasti kako se budu otkopavale ruševine.

Nažalost, nezapamćena tragedija nije mimoišla ni sportiste i sportske timove, jedan od njih je i školski odbojkaški tim sa Kipra.

Premijer Sjevernog Kipra saopštio je da su mrtva tijela 16 osoba pronađena u ruševinama hotela “Isijas” na Bulevaru Adijaman Ataturk.

U sedmospratnom hotelu, koji se srušio u zemljotresu, odsjeli su muške i ženske odbojkaške ekipe koledža “Famagusta” čija ekpedicija je brojala 39 članova.

Četiri osobe su same izašle iz ruševina odmah nakon zemljotresa.

“Došli smo do tijela još četvoro naše dece u grupi TRSK tokom operacija potrage i spasavanja koje su sprovedene u ruševinama hotela “Isias”. Ovim gubitkom, broj građana Sjevernog Kipra u Adijamanu porastao je na 16″, piše u saopštenju Predsedništva Severnog Kipra, piše “Kurir”.

Na raščišćavanju ruševina učestvuje spasilački tim sa Sjevernog Kipra čiji tim brojih 170 osoba, a sastoji se od spasilačkih timova i porodice.

Prvih 72 sata posle zemljotresa stručnjaci smatraju ključnim za pronalaženje preživjelih ispod ruševina.

Više od 90 odsto preživjelih spaseno je u roku od tri dana od katastrofe.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!