Kulturno nasljeđe na turističkoj mapi opštine Gusinje

Ovaj projekat je nastao sa ciljem da se kroz valorizaciju kulturnog nasleđa unaprijedi turistička ponuda prekograničnog regiona Prokletija. Kroz projekat je implementirano niz aktivnosti koje su se najprije odnosile na mapiranje resursa i selekciju tačaka koje se mogu naći na turističkoj mapi Gusinja

Nakon duže od dvije godine Opština Gusinje privodi kraju realizaciju projekta “Kulturno nasleđe – blago prekograničnog regiona” koji je odobren u okviru prekograničnog poziva Crna Gora – Kosovo, a realizuje se u saradnji sa Opštinom Peć, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Ovaj projekat je nastao sa ciljem da se kroz valorizaciju kulturnog nasleđa unaprijedi turistička ponuda prekograničnog regiona Prokletija. Kroz projekat je implementirano niz aktivnosti koje su se najprije odnosile na mapiranje resursa i selekciju tačaka koje se mogu naći na turističkoj mapi Gusinja.

Kulturna ruta uključuje 19 tačaka koje su prezentovane kroz audio vodiče, dok će na lokacijama od većeg značaja u narednom periodu biti postavljeno pet info tabli. Sadržaj audio vodiča je pripremljen na engleskom, njemačkom i francuskom jeziku i predstavlja bogat izvor činjenica i zanimljivosti o odabranim tačkama koje uključuju džamije, kule, crkve, katune, izvore isl.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!