Čovjek se potukao sa kengurom jer mu je davio psa (VIDEO)

Moloni je pokušao da ga prepadne galamom, ali kada je postalo jasno da torbar neće tako lako pustiti Hatčija, nije imao drugog izbora nego da se suoči sa životinjom. Snimak bizarnog susreta pokazuje Molonija kako ulazi u vodu, spremno se hvatajući ukoštac s divljim torbarom

Neobičan incident na rijeci Milduri u Viktoriji ostavio je Australijanca Mika Molonija u nevjerici. Moloni, bivši policajac, šetao je svoje pse uz rijeku kada je jedan od njegovih ljubimaca, po imenu Hatči, nestao iz njegovog vidokruga.

Na trenutak je vlasnik pretpostavio da je njegov pas zaronio, a kada je pogledao niz rijeku ugledao je impozantnog kengura visokog dva metra. Torbar je stajao u vodi, napetih mišića i, nevjerovatno, gledao pravo u Mika Molonija.

Situacija je postala alarmantna kada je primijetio da je kengur već zgrabio Hatčija. Pas se borio za život ispod vode, što je izazvalo šok i nevjericu Molonija.

“Hatči je isplivao vrišteći, voda mu je curila iz usta. Nisam mogao da vjerujem šta se događa”, ispričao je Moloni za 7News Sunrise.

Pokušao je, pišu “Nezavisne”, da ga prepadne galamom, ali kada je postalo jasno da torbar neće tako lako pustiti Hatčija, hrabri vlasnik nije imao drugog izbora nego da se suoči sa životinjom. Snimak bizarnog susreta pokazuje Molonija kako ulazi u vodu, spremno se hvatajući ukoštac s divljim torbarom.

Na videu se vidi trenutak kada Moloni naređuje kenguru da pusti psa. Srećom, torbar je, nakon nekoliko trenutaka napetog sukoba, popustio stisak i pustio Hatčija. Molonijev telefon je završio u vodi, a svi su, srećom, prošli s minimalnim povredama.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!