Tuzanin na Menhetnu obio automobil Gusinjanina: „Ja se obradovao što se zemljak zaposlio u komšiluku, kad ono…“ (VIDEO)

Na video – snimcima sa zgrada vidjeli smo da je lopov taj ‘posao’ rutinski odradio, a kada se uključio alarm na automobilu, uopšte nije bio uplašen. Pokrao je sve što je našao unutra i udaljio se. Na osnovu video – snimaka sa kamera našli smo ga. Upravnik zgrade nam je pokazao snimke i vidjeli smo da je naš ‘zemo’, koji je radio kao portir, u ranim jutarnjim satima uzeo alat iz te zgrade i obio moj automobil. Bilo mi je drago što smo našli lopova, a istovremeno i krivo što je iz naših krajeva.

Kolika je vjerovatnoća da Tuzanin u Njujorku opljačka Gusinjanina?

Da bi dobili odgovor potrebno je dosta vremena i angažovanje dobrog matematičara, ali sa sigurnošću možemo reći da bi naši iseljenici u Njujorku odgovorili da to nije moguće.

Ali…

Naš iseljenik porijeklom iz Gusinja, koji živi na Menhetnu, neprijatno je bio iznenađen kada mu je prije par dana opljačkan automobil.

„Već 17 godina živim u SAD i nikad mi nije obijen automobil. Prije tri nedjelje se u mom komšiluku zaposlio jedan naš zemljak porijeklom iz Tuzi. Čuo sam bio da je još neko iz Crne Gore zaposlen u susjednoj zgradi i drago mi je bilo. Nadao sam se da ćemo povremeo izaći na kafu i družiti se. Bio sam u velikoj gužvi i nijesam stigao da ga upoznam sve do prije tri dana“, priča Gusinjanin, kojem nećemo objavljivati ime i prezime.

U nedjelju ujutru se uvjerio da kriminal u Njujorku uzima maha i da se lopovi više ne plaše kada se alarm na automobilu uključi.

„Moj automobil je bio obijen i stvari koje su se nalazile unutra ukradene. Na video – snimcima sa zgrada vidjeli smo da je lopov taj ‘posao’ rutinski odradio, a kada se uključio alarm na automobilu, uopšte nije bio uplašen. Pokrao je sve što je našao unutra i udaljio se. Na osnovu video – snimaka sa kamera našli smo ga. Upravnik zgrade nam je pokazao snimke i vidjeli smo da je naš ‘zemo’, koji je radio kao portir, u ranim jutarnjim satima uzeo alat iz te zgrade i obio moj automobil. Bilo mi je drago što smo našli lopova, a istovremeno i krivo što je iz naših krajeva. U pomenutoj zgrade rade još tri čovjeka sa našeg područja i mislim da je znao čiji je automobil. Međutim, izgleda da mu nije prvi put da krade. Nakon što je otkriven, vratio mi je gotovo sve stvari koje je ukrao. Ipak, ostalo je gorko iskustvo da u zemlju koja nam pruža sve mogućnosti da na pošten način radimo i zaradimo, ima i onih koji vrebaju okolo šta će da ukradu“, kazao nam je Gusinjanin.

Tuzanin više ne radi u zgradi u kojoj je bio privremeno zaposlen.

U SAD, prije nego što vas prime na posao, važi pravilo da nazovu vašeg bivšeg poslodavca i pitaju za vaše karekteristike.

Sumnjamo da će Tuzanin imati sreće po tom pitanju.
Sead Hodžić
Foto: Fokuspress.com

Pogledajte video snimak

Čudo u Njujorku: Za samo sat vremena naučio da priča crnogorski jezik

Idi na VRH
error: Content is protected !!