Đukanović: Ubrzo ime predsjedničkog kandidata, volio bih da vidimo kolika je Abazovićeva težina na političkom tržištu

“Ne bih želio da se vodim njihovim moralnim nazorima i političkom vizijom, jer bih onda sigurno imao razloga da vas zainitrigiram kontra pitanjem: Kome u Crnoj Gori može biti tako važno i najvažnije očekivanje od bilo kojih izbora, u ovom slučaju predsjedničkih, da eliminiše nekoga ko je, dopadalo se to nekome ili ne, ipak pesonifikacija i očuvanog mira i unaprijeđenog multietničkog sklada i zaštićene Crne Gore od bomardovanja i obnovljene nezavisnosti, ulaska NATO i dolaska u predvorje EU? Onome ko želi da poništi ta postignuća”, kazao je Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je rekao da će brzo izaći sa imenom kandidata za predsjedničke izbore, navodeći da ima još vremena i da nisu “u cajtnotu”.

“To što još uvijek nijesmo saopštili ime kandidata, ne znači da na njegovom definisanju ne radimo veoma predano. Želimo da sagledamo sve aspekte, ne samo domaće političke scene, nego i regionalne i šire političke scene i nakon toga izađemo sa kandidatom za kojeg imamo uvjerenje da može pobijediti na izborima i koji će, uz promjenu koja će uslijediti nakon parlamentarnih izbora, doprinijeti konsolidaciji državne politike i konsolidaciji izvršne vlasti”, rekao je Đukanović tokom zajedničke konferencije sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani Sadriu.

Istakao je da ne samo unutar partije, nego i koalicije, razgovaraju da li će kandidat biti stranački ili nadstranački.

Komentarišući izjave premijera u tehničkom mandatu i predsjednika GP URA Dritana Abazovića da je važno samo da predsjednik Crne Gore ne bude Đukanović, predsjednik Crne Gore je rekao da Abazović nije ni prvi ni posljednji koji ima te želje, pišu “Vijesti”.

“Ne bih želio da se vodim njihovim moralnim nazorima i političkom vizijom, jer bih onda sigurno imao razloga da vas zainitrigiram kontra pitanjem: Kome u Crnoj Gori može biti tako važno i najvažnije očekivanje od bilo kojih izbora, u ovom slučaju predsjedničkih, da eliminiše nekoga ko je, dopadalo se to nekome ili ne, ipak pesonifikacija i očuvanog mira i unaprijeđenog multietničkog sklada i zaštićene Crne Gore od bomardovanja i obnovljene nezavisnosti, ulaska NATO i dolaska u predvorje EU? Onome ko želi da poništi ta postignuća”, kazao je Đukanović.

Istakao je da nije prvi put da prisustvuje demonstraciji jednog provincijalnog političkog nazora:

“Treba očistiti teren. Kada očistite teren, onda se manje vidi vaša politička marginalnost… Ne govorim sada o tome ko će biti predstavnik DPS-a, ali bih se radovao da na političkoj sceni imamo sve one koji smatraju da imaju šta da ponude Crnoj Gori, uključujući i Abazovića – da na kraju vidimo kolika je njegova specifična težina na crnogorskom političkom tržištu”, rekao je Đukanović.

Komentarišući izjavu bivšeg premijera Zdravka Kirovkapića da će se na predsjedničkim izborima desiti prevara i da će DPS dati onoliko glasova koliko je potrebno Demokratskom frontu (DF) da uđu u drugi krug, Đukanović je rekao da ga je najbolje ostaviti u njegovom virtuelnom svijetu:

“Ne postoji komentar koji bi racionalan čovjek, a sebe svrstavam u klub racionalnih, dati kao valjan odgovor na ovo”.

Foto: Predsjednik.me

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!