Horor u Belgiji: Muškarac iz BiH ubio suprugu i dvoje djece, pa izvršio samoubistvo

Kako prenose mediji, drama se desila u stambenoj zgradi sa pet stanova, gdje je porodica živjela već neko vrijeme. Niko ne zna kada je tačno ubio ženu i djecu, ali očevici kažu da je policija stigla na lice mjesta oko 17:45

Muškarac (38) iz BiH ubio je suprugu i dvoje maloljetne djece, dobi tri i godinu dana, nakon porodične svađe u mjestu Overpelt, u belgijskoj provinciji Limburg, saopštila je policija.

Komšije su čuli buku iz njihovog stana, a tek nakon što je jedna od komšinica ušla u stan i vidjela mrtva tijela žene i djece, alarmirana je policija. Policija je u rekordnom vremenu došla na lice mjesta da bi tek tu shvatili da je izvršilac pobjegao i krenuli u potragu helikopterom i brojnim patrolama.

Nakon nepunih pola sata, policija ga je pronašla mrtvog pored automobila u blizini kanala Sint-Huibrechts-Lille.

Kako prenose mediji, drama se desila u stambenoj zgradi sa pet stanova, gdje je  porodica živjela već neko vrijeme. Niko ne zna kada je tačno ubio ženu i djecu, ali očevici kažu da je policija stigla na lice mjesta oko 17:45.

“Istina je, pokrenuli smo istragu u vezi ove porodične drame, riječ je o trostrukom ubistvu i samoubistvu”, izjavila je Dorien Vanderheiden, iz kancelarije javnog tužioca, i dodala da se javno tužilaštvo neće oglašavati dok traje istraga.

Vijest o tragediji komšije su primile s nevjericom, jer se nikada ništa slično nije desilo u njihovom mjestu. I dok neki kažu da nisu poznavali žrtve, drugi tvrde da su ih viđali: bili su prijatni, ali uvijek rezervisani. Jedan od komšija kazao je da se iz njihovog stana tog popodneva čula buka.

“Prvo sam čuo kao da prevrće namještaj, a zatim sam čuo prasak, ko kada prozor zalupi”, kazao je i dodao da to nije bio prvi put da se par svađa. “Da, u prošlosti sam često mogao čuti njihove svađe. I žena je govorila da se više ne osjeća sigurnom”, rekao je komšija.

Dodao je, pišu Nezavisne novine, da mu je ona rekla da su rastavljeni i da su pokrenuli razvod.

Ta porodica nije bila nepoznanica lokalnoj policiji, koja je u proteklom periodu intervenisala nekoliko puta zbog prijave nasilja u porodici.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

 

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!