Država tužila Vesnu Bratić: “Da isplati novčani iznos nastao zbog nezakonite smjene direktora vapitno-obrazovnih ustanova”

U tužbi se, između ostalog, i navodi da je Bratić smijenila više od 140 direktora vaspitno-obrazovnih ustanova, a da su rješenja o razrješenju identična i u dijelu izreke i u dijelu obrazloženja

Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa podnio je tužbu podgoričkom Osnovnom sudu protiv bivše ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, zbog nezakonite smjene direktora vapitno-obrazovnih ustanova.

U tužbi, u koju su “Vijesti” imale uvid, zaštitnik je predložio sudu da obaveže Bratić da isplati novčani iznos, koji će biti utvrđen nakon vještačenja, zbog počinjene materijalne štete.

Prema nezvaničnim saznanjima, tužba je podnijeta danas.

U tužbi se, između ostalog, i navodi da je Bratić smijenila više od 140 direktora vaspitno-obrazovnih ustanova, a da su rješenja o razrješenju identična i u dijelu izreke i u dijelu obrazloženja.

Podsjećaju da su razriješeni direktori podnijeli tužbe i da su već počele da pristižu pravosnažne presude u njihovu korist, zbog čega je nastala šteta po državu, prenose Vijesti.

Idi na VRH
error: Content is protected !!