Obdukcija pokazala da je Andrej Beuc imao male šanse da preživi: Evo šta mu se desilo prilikom skoka u rijeku

“Može se reći da je takav ishod u 95 odsto slučajeva. Da je to preživio kojim slučajem, uz jako puno sreće, on bi imao oduzete i ruke i noge. To je izuzetno teška povreda, a ono što se vidi na snimcima, promaljanje ruke i pokreti, sve je završeno za najviše četiri sekunde. Ne postoje trenutne stvari kod ovakvih povreda, ali su definitivno uzrok smrti”, pojasnio je dr Karan

Andrej Beuc, slovenački skakač, izgubio je život polomivši vratne pršljenove prilikom skoka sa mosta u Zvorniku 7. augusta ove godine, potvrdio je za “Dnevni avaz” docent dr Željko Karan, direktor Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske i vođa tima koji je radio obdukciju tijela nastradalog Slovenca.

Time su definitivno i zvanično razjašnjenje okolnosti pod kojima je Andrej Beuc izgubio život.

O tome je upoznata i porodica nastradalog skakača, čiji članovi su prisustvovali obdukciji u petak, 12. augusta.

“Što se tiče mene, tu nema nikakve tajne. Stradali su vratni pršljenovi, o čemu postoji uredna i jasna foto-dokumentacija. Sa stručne strane sve je jasno. To je prelom vratnog dijela kičmenog stuba, sa svim onim što to za sobom nosi kao posljedicu. Nakon toga, u vrlo kratkom vremenu, u roku od nekoliko sekundi dolazi do oduzetosti ekstremiteta, do nemogućnosti samospasavanja i osoba tone”, kazao je dr Karan, dodavši da se takve povrede uglavnom završavaju smrtnim ishodom.

“Može se reći da je takav ishod u 95 odsto slučajeva. Da je to preživio kojim slučajem, uz jako puno sreće, on bi imao oduzete i ruke i noge. To je izuzetno teška povreda, a ono što se vidi na snimcima, promaljanje ruke i pokreti, sve je završeno za najviše četiri sekunde. Ne postoje trenutne stvari kod ovakvih povreda, ali su definitivno uzrok smrti”, pojasnio je dr Karan.

On je, prenosi “Avaz”, kazao da je sa članovima porodice razgovarao i prije i poslije obdukcije.

“Oni su sa svime upoznati. Zapisnik i foto-dokumentacija proslijeđeni su nadležnim ustanovama, a ko ne vjeruje meni neka vjeruje fotografijama i stručnim nalazima tima koji je obavio obdukciju”, rekao je dr Karan.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!