Montenegro Airlines: Direktni letovi iz Podgorice za Njujork i Abu Dabi

Današnjim potpisivanjem ugovora o saradnji /code share/ Montenegro Airlines-a (MA) sa srbijanskim avio-prevoznikom Air Serbia građanima Crne Gore biće dostupne još 32 nove destinacije u Sjevernoj Americi, Bliskom Istoku, sjevernoj, zapadnoj i srednjoj Evropi, Rusiji i Istočnom Mediteranu

 Foto: businessdestinations.com

Izvršni direktor MA, Zoran Kostić saopštio je da će nacionalni avio-prevoznik imati letove iz i ka Abu Dabiju i Njujorku.

“Analize pokazuju da 20 odsto putnika Air Serbia iz Njujorka kao krajnju destinaciju imaju Podgoricu, tako da Montenegro Airlines ovom saradnjom uspijeva da osvoji i nama do sada nedostupna tržišta”, rekao je Kostić Pobjedi.

On je najavio i otvaranje linija za Amsterdam, Atinu, Banja Luku, Bejrut, Berlin, Brisel, Bukurešt, Istanbul, Larnaku, Milano, Ohrid, Prag, Sarajevo, Skoplje, Sofiju, Sankt Peterburg, Stokholm, Štutgart, Tel Aviv, Solun i Zagreb.

Predsjednik kompanije Daliborka Pejović je ocijenila da je strateško partnerstvo sa Etihadom velika šansa za promociju Crne Gore kao turističke i dostupne destinacije, koje će MA omogućiti pristup njihovoj mreži destinacija.

“Aranžman sa Air Serbia-om je šansa za pronalaženje strateškog partnera za MA, što je i opredjeljenje Savjeta za privatizaciju”, rekla je Pejović Pobjedi.

Menadžment MA od početka godine intenzivno radi na uspostavljanju strateške saradnje sa partnerskim kompanijama Etihad Airways-a. Odbor direktora kompanije je na posljednjoj sjednici donio odluku o početku saradnje sa Air Serbia-om, koja će biti ozvaničena danas.

“Ugovorom o saradnji se obezbjeđuje bolja pozicioniranost Montenegro Airlinesa na tržištima koja je Etihad Airways već osvojio, bolji uslovi za saobraćaj koje je razvio ovaj svjetski brend, kao i bolje korišćenje Montenegro Airlines-ovih resursa. Ovo će nesumnjivo biti važan impuls kompletnoj privredi, naročito turističkoj, što nam je takođe bio cilj”, rekla je Pejović.

Potpisivanju ugovora prethodila je dvogodišnja komunikacija sa predstavnicima Etihada, koja je intenzivirana potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju, koji je omogućio kvalitetnu analizu potencijala nacionalne avio-kompanije i predlog plana unaprijeđenja organizacione upravljačke strukture.

“Predlog novog modela organizovanja i upravljanja postojećim resursima predstavlja odličnu osnovu za koncipiranje novih mjera plana reorganizacije kompanije prilagođenu trendovima u avio-industriji, kao i potrebama tržišta”, kazala je Pejović.

Ona je navela da je Vlada, prepoznajući potrebu za boljom dostupnošću Crne Gore, obavezala Montenegro Airlines da, koristeći postojeće kapacitete, otvori nove avio-linije i učini Crnu Goru dostupnijom tržištima na koja do sada država nije računala.

Izvor: RTCG

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!