Žrtva vazdušnih udara: Ranjeni petogodišnji Omran simbol Halepa (VIDEO)

Fotografija i snimak petogodišnjeg dječaka, koji je izvučen iz ruševina poslije razornih vazdušnih udara na Halep, brzo su se proširili društvenim mrežama i predstavljaju odraz užasa koji pogađaju taj grad na sjeveru Sirije

Fotografija i snimak petogodišnjeg dječaka, koji je izvučen iz ruševina poslije razornih vazdušnih udara na Halep, brzo su se proširili društvenim mrežama i predstavljaju odraz užasa koji pogađaju taj grad na sjeveru Sirije.

Na snimcima se vidi kako vidno iscrpljen dječak Omran sjedi u narandžastoj stolici u vozilu hitne pomoći, a krv i prašina mu potpuno prekrivaju lice.

Fotografiju i snimak su objavili sirijski opozicioni aktivisti, prenijela je agencija AP.

Kako prenosi portal balkans.aljazeera.net, ljekari u Halepu danas su identifikovali dječaka kao petogodišnjeg Omrana Daqneesha. Osama Abu al-Ezz potvrdio je kako je dječak stigao u bolnicu pod oznakom „M10“ u srijedu navečer nakon vazdušnih udara.

Naveo je kako je imao povredu glave, ali nije bilo povrede mozga i kasnije je pušten kući.

Ljekari u Halepu koriste kodna imena za bolnice za koje kažu kako su sistematski ciljane u zračnim udarima režimskih snaga.

Abu al-Ezz kaže kako se vodi ta praksa „iz straha od upada snaga sigurnosti u bolničku mrežu i njihovih napada na vozila dok prebacuju pacijente iz jedne u drugu bolnicu“.

Na snimku se vidi kako muškarac nosi dječaka koji je prethodno izvučen iz ruševina posle vazdušnih udara na dio grada al-Qaterji, koji se nalazi pod kontrolom pobunjenika.

Potom su spasioci izvukli još jedno dijete, te nekoliko odraslih osoba.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!