Azra Jasavić: Put Podgorica- Gusinje brža veza sjevera i juga Crne Gore

Potpredsjednica Vlade Jasavić je izjavila da je značaj ovog puta višestruk, posebno u dijelu koji se odnosi na povezivanje sjevera i juga Crne Gore, koji će kao alternativni put znatno skratiti udaljenost Podgorice i Gusinja. Pored povezanosti sjevera i juga ovaj put će uticati i na valorizaciju kanjona rijeke Cijevne, koji će biti dostupan turistima

Potpredsjednica Vlade Azra Jasavić je obišla lokaciju budućeg zajedničkog graničnog prelaza regionalnog puta Podgorica Gusinje koji će prolaziti kroz Albaniju.

Potpredsjednica Jasavić je izjavila da je značaj ovog puta višestruk, posebno u dijelu koji se odnosi na povezivanje sjevera i juga Crne Gore, koji će kao alternativni put znatno skratiti udaljenost Podgorice i Gusinja. Pored povezanosti sjevera i juga ovaj put će uticati i na valorizaciju kanjona rijeke Cijevne, koji će biti dostupan turistima. 

Projektnom dokumentacijom je posebno vođeno računa o zaštiti životne sredine i ambijentalnog reljefa kanjona Cijevne.

„Pored gore navedenih pozitivnih efekata ovaj projekat snažno podupire regionalne dobrosusjedske odnose, doprinosi procesu evropskih integracija i ostvaruje uslove za tješnje povezivanje dvije zemlje. Zbog svih ovih komparativnih prednosti i značaja ovog projekat, na Vladi ću insistirati da ovaj projekat bude kandidovan i finansiran u okviru IPA fondova koji nam stoje na raspolaganju, a koje moramo optimalno koristiti kvalitetnim projektima“, izjavila je Jasavić.

Foto: Pozitivna.me

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!