Krivične prijave protiv dvojice Plavljana zbog zloupotrebe službenog položaja: Blagajnik „čašćavao“ sebe ekstra platom?

Š. Đ je tokom 2011. i 2012. godine, kako se navodi u prijavi, kao blagajnik računovodstva Opštine Plav osumnjičen da je nezakonito uzeo 8.122 eura tako što je svakog mjeseca platu uzimao dva puta – i u kešu i sa računa. S.Š je osumnjičen je da je, kao bivši sekretar Sekretarijata za privredu, razvoj i finansije Opštine Plav, odobravao za isplatu platne liste službenika svog Sekretarijata

Kriminalistička policija podnijela je krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu protiv dva bivša radnika Opštine Plav, Š. Đ i S.Š. Obojica se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja.

Š. Đ je tokom 2011. i 2012. godine, kako se navodi u prijavi, kao blagajnik računovodstva Opštine Plav osumnjičen da je nezakonito uzeo 8.122 eura tako što je svakog mjeseca platu uzimao dva puta – i u kešu i sa računa, prenosi portal CdM.

“Na način što je lične dohotke za navedeni period gotovinski podizao sa blagajne Opštine Plava, iako su mu isti bili isplaćeni od Opštine Plav uplatama na njegov tekući račun, što predstavlja materijalnu štetu koja je pričinjena opštini Plav”, navodi se u prijavi.

Njegov kolega S.Š osumnjičen je da je, kao bivši sekretar Sekretarijata za privredu, razvoj i finansije Opštine Plav, odobravao za isplatu platne liste službenika svog Sekretarijata.

“Čime je omogućio Š. Đ da na štetu budžeta Opštine Plav pribavi sebi naznačenu materijalnu korist”, navodi se u prijavi.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!