Istraga o ubistvu sarajevskih policajaca: Raspisana potjernica za Aleksandrom Macanom

“Zna se svaki detalj. Sve je napisano u izvještaju. Mislim da se može vrlo brzo sve riješiti. Tužilaštvo je sve dobilo i sve zavisi od toga kako će se reagovati”, kaže izvor “Avaza” uključen u istragu

Na predlog Tužilaštva KS, Kantonalni sud u Sarajevu raspisao je potjernicu za Aleksandrom Macanom, koji se sumnjiči za likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Ovim je potvrđeno pisanje “Avaza” prije dvije sedmice da će biti raspisana potjernica.

KO SU IZVRŠIOCI OVOG BRUTALNOG UBISTVA

“Istovremeno, na pridlog KTKS izdata je i naredba za raspisivanje međunarodne potjernice”, rekla je za “Avaz” Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Stradali policajci Adis Šehović i Davor Vujinović (Foto: Printscreen)

“Avaz” podsjeća da je najmanje pet osoba osumnjičeno i da se može dovesti u vezu s likvidacijom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 26. oktobra 2018. godine, u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Imena prijavljenih, s jasnim detaljima ko su izvršioci ovog brutalnog ubistva, a ko su bili pomagači, navode se u dopuni izvještaja MUP-a KS koji je proslijeđen Tužilaštvu Kantona Sarajevo 5. novembra.

Prvoosumnjičeni automafijaš s Pala, Aleksandar Macan, koji nije pronađen prošle sedmice na adresi, je u bjekstvu.

ZA MUP KS SLUČAJ RASVIJETLJEN

Izvori “Avaza” tvrde da je sve na Tužilaštvu KS i da se cijeli slučaj, na koji se čekalo skoro tri godine, može okončati vrlo brzo. Imena pojedinih osoba odranije su poznata organima gonjenja.

Nusret Selimović, policijski komesar MUP-a KS, rekao je prošle sedmice da u cilju istrage ne može navoditi koliko je tačno osoba osumnjičeno, ali je istakao da je, s policijskog aspekta, za njih slučaj rasvijetljen.

“Zna se svaki detalj. Sve je napisano u izvještaju. Mislim da se može vrlo brzo sve riješiti. Tužilaštvo je sve dobilo i sve zavisi od toga kako će se reagovati”, kaže izvor “Avaza” uključen u istragu.

SIPA je u Macanovoj vikendici pronašla i dva kalašnjikova.Veliku pomoć u lociranju osumnjičenih, putem najmanje tri aplikacije, pružile su strane obavještajne agencije, prije svega iz Njemačke, koji su locirali broj jednog od osumnjičenih, nakon čega se počeo sklapati mozaik.

Glavna fotografija: Aleksandar Macan (Foto: Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!