Alek Boldvin zvanično optužen za ubistvo iz nehata

Boldvin je više puta kazao da nije bio svjestan da su u pištolju kojim je pucao tokom probe za scenu bili pravi meci. U saopštenju dostavljenom CNN-u 19. januara, njegov advokat nazvao je odluku tužilaca „strašnom povredom pravde“

Američki glumac i producent Alek Boldvin zvanično je optužen za nenamjerno ubistvo snimateljke Haline Hačins na snimanju vesterna “Rust” (Rđa), saopštila je kancelarija okružnog tužioca okruga Santa Fe u Novom Meksiku.

Optužena je i oružarka na setu Hana Guteres Rid, a advokati i nje i Boldvina ranije su insistirali na tome da su njihovi klijenti nevini, piše CNN.

Okružna tužiteljka Meri Karmak Oltvis rekla je ranije ovog mjeseca za CNN da će optužiti Boldvina i oružarku za ubistvo iz nehata, jer nisu slijedili bezbjednosne procedure koje su mogle da spriječe da dođe do incidenta koji je rezultirao smrću Hačinsove.

Hačins je pogođena i ubijena pravim mecima iz replike pištolja koji je držao Boldvin, koji tvrdi da nije povukao obarač.

Reditelj Džoel Suza takođe je pogođen i povrijeđen.

Boldvin je više puta kazao da nije bio svjestan da su u pištolju kojim je pucao tokom probe za scenu bili pravi meci. U saopštenju dostavljenom CNN-u 19. januara, njegov advokat nazvao je odluku tužilaca „strašnom povredom pravde“.

Nekoliko dana nakon što su tužioci rekli da će optužiti glumca za smrtonosnu pucnjavu, advokatica produkcije Melina Spadone izjavila je 24. januara da će snimanje biti nastavljeno sa Boldvinom u glavnoj ulozi.

Boldvin će nastaviti da igra dedu Harlanda Rasta, a Džoel Souza vratiće se kao reditelj filma, rekla je tada Spadone.

Ona je, prenosi N1, potvrdila da će suprug nastradale snimateljke Mat Hačins ostati izvršni producent.

Foto: Alek Boldvin (Printscreen/ABC News)

Idi na VRH
error: Content is protected !!