Serijski ubica iz Srbije uhapšen u Njemačkoj: Pljačkao i ubijao penzionere, predstavljao se kao porodični čovjek

Nedavno su istražitelji uporedili tragove pronađene na poslednja dva mjesta zločina sa uzorkom DNK koji je obezbijeđen 2020. godine u penthaus apartmanu Elfride Huhler. U to vrijeme fantomska slika je korišćena za traženje plavokose žene sa upadljivom šminkom, ali je u međuvremenu saopšteno da ona više nema ulogu u potrazi. Umjesto fotografije plavuše, policija je u ponedejeljak objavila crtež muškarca koji je, 17. januara, 22 kilometara od Švebiš Hala, prijetio penzioneru pištoljem ispred ulaznih vrata, tražio mu novac i na kraju ga oborio na zemlju,

Srbin (31), uhapšen je danas u Njemačkoj zbog pljački i najmanje dva ubistva penzionera.

Njemačka policija raspisala je poternica za njim, a tamošnji mediji označili su ga kao serijskog ubicu.

Naime, osumnjičeni je otac dvoje djece iz Srbije, a sumnjiči se za ubistva u Švebiš Halu.

“Istražitelji terete muškarca za ubistvo žena (77) i (89) u njihovim stanovima. Osim toga, provjerava se da li je muškarac odgovoran i za pljačku i ubistvo žene (83) prije oko dvije nedjelje. Takođe, provjerava se i da li je uhapšeni u oktobru 2020. godine u okolini ubio još jednu penzionerku (94) 2020. godine”, piše Stern.de.

“Policijski štab u Alenu objavio je njegov foto-robot, a to je bio “važan dio slagalice” u istrazi”m rekao je šef policije Rajner Meler.

Pored toga, piše “Kurir”, DNK na zaplenjenom oružju ubistva doveo je policiju do osumnjičenog.

Foto: Polizei Aalen/MUP

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!