Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore uručilo protestnu notu ruskom ambasadoru Sergeju Gricaju

“Zadržavanje, uznemiravanje i sprječavanje nastavka putovanja poslaniku Vukoviću, koji je na moskovskom aerodromu bio u tranzitu, protivno je međunarodnom pravu i diplomatskoj praksi, dok se nemogućnost komunikacije i korišćenja ličnih stvari može smatrati i kršenjem osnovnih ljudskih prava”, navodi se, između ostalog, u saopštenju Brajovića

Ivan Brajović (Foto: skupstina.me)

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore uručilo je protestnu notu ruskom ambasadoru Sergeju Gricaju, saznaju “Vijesti”.

Protestna nota je uručena zbog situacije sa poslanikom Demokratske partije socijalista Miodragom Vukovićem.

Vuković je deportovan jutrošnjim letom za Tivat. On je prethodno u Rusiji zadržan na moskovskom aerodromu Domodedovo.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović izrazio je ozbiljnu zabrinutost i osudio je postupanje kojem je izložen poslanik iz DPS-a Miodrag Vuković, piše portal vijesti.me.

“Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović izražava ozbiljnu zabrinutost i osuđuje nediplomatsko postupanje kome je izložen poslanik Miodrag Vuković. Zadržavanje, uznemiravanje i sprječavanje nastavka putovanja poslaniku Vukoviću, koji je na moskovskom aerodromu bio u tranzitu, protivno je međunarodnom pravu i diplomatskoj praksi, dok se nemogućnost komunikacije i korišćenja ličnih stvari može smatrati i kršenjem osnovnih ljudskih prava. Predsjednik Skupštine Crne Gore očekuje i zvanično obrazloženje i izvinjenje zbog nedoličnog odnosa prema predstavniku najvišeg zakonodavnog tijela države Crne Gore”, navodi se u saopštenju Brajovića. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!