Đeljošaj u SAD: Ponosni što su Albanci u Crnoj Gori nosioci prozapadnih i evroatlantskih vrijednosti

“Uz veliko priznanje za rad naše administracije i za saradnju sa našom dijasporom u SAD, senatorka Ernst nam se zahvalila na činjenici da smo proamerički narod i čvrsto nas uvjerila da će nastaviti da podržavaju Albance, kao i sve njihove akcije i inicijative”, saopštio je Đeljošaj

Sjedinjene Američke Države su naš glavni saveznik i ponosni smo što su Albanci u Crnoj Gori nosioci prozapadnih i evroatlantskih vrijednosti, poručio je Nik Đeljošaj, predsjednik Opštine Tuzi i lider Albanske alternative (AA).

Kako se navodi u saopštenju AA, on je to rekao u Vašingtonu tokom razgovora sa senatorkom Joni Ernst, kopredsjedavajućom za albanska pitanja. “Istakao sam značaj saradnje i odličnih prijateljskih odnosa između američkog i albanskog naroda”, rekao je Đeljošaj.

Naveo je i da je senatorku Ernst upoznao sa političkom situacijom u Crnoj Gori kao i sa situacijom Albanaca i, između ostalog, sa razvojnim planovima Opštine Tuzi.

Đeljošaj i Stivens (Foto: Albanska alternativa)

“Uz veliko priznanje za rad naše administracije i za saradnju sa našom dijasporom u SAD, senatorka Ernst nam se zahvalila na činjenici da smo proamerički narod i čvrsto nas uvjerila da će nastaviti da podržavaju Albance, kao i sve njihove akcije i inicijative”, saopštio je Đeljošaj.

KONGRESMENKA PODRŽALA SVE LEGITIMNE ZAHTJEVE ALBANSKOG NARODA U CRNOJ GORI

U saopštenju se navodi da se Đeljošaj sastao i sa Hejli Stivens, predstavnicom 11. kongresnog okruga Mičigen.

“Sa kongresmenkom sam razgovarao o prosperitetnom napretku naše zajednice u SAD, a posebno u Mičigenu, gdje vidimo da i druga generacija Albanaca postiže uspjehe, dostižući najviše vrhove američke političke, društvene i ekonomske scene. Mnogi od njih su počeli da ulažu i u Malesiju, jer je naša opština postala omiljena destinacija za gradnju i razvoj. Sama činjenica da smo za četiri godine povećali budžet za 512 odsto, dodajući tome i otvaranje četiri fabrike, govori mnogo”, kaže Đeljošaj.

U saopštenju se navodi da je Stivens cijeni rad Opštine Tuzi i podržala sve legitimne zahtjeve albanskog naroda u Crnoj Gori, pišu “Vijesti”.

“Uvijek sa ponosom ističemo međusobnu saradnju i vjekovno prijateljstvo sa američkim narodom, koje je dodatno učvršćeno kroz djelovanje naše dijaspore”, istakao je Đeljošaj.

Glavna fotografija: Đeljošaj i Ernst (Albanska alternativa)

Idi na VRH
error: Content is protected !!