Haos u Skupštini Srbije, poslanici opozicije krenuli su ka Aleksandru Vučiću (VIDEO)

Poslije međusobnog nadivkivanja poslanici desne opozicije ustali su i krenuli ka predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i nakon gungule na ivici fizičkog obračuna i poziva da sjednu i smire se napetost je opala, i poslanici su se vratili polako na mjesta

U Skupštini Srbije nevjerovatne scene, poslanici opozicije krenuli su ka Aleksandru Vučiću, našta je predsjednik parlamenta Vladimir Orlić upitao da li su Dveri, DSS, Zavetnici i Narodna stranka krenuli da linčuju predsjednika Srbije.

Poslije međusobnog nadivkivanja poslanici desne opozicije ustali su i krenuli ka predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i nakon gungule na ivici fizičkog obračuna i poziva da sjednu i smire se napetost je opala, i poslanici su se vratili polako na mjesta.

Poslanici opozicije i vladajuće većine ustali su sa svojih mjesta i ostali da stoje, da galame, dobacuju, čak i da duvaju u pištaljke.

Orlić je više puta zahtijevao od Zavetnika, Narodne stranke i Dveri i Nade (Novi DSS-POKS) da se vrate na svoja mjesta kako bi nastavitli sjednicu. On je optužio Borslava Novakovića (NS) i Miloša Jovanovića (DSS) da su se zaletjeli da tuku predsjednika Srbije. Poslanici SNS okupili su se oko stola gdje je sjedio Vučić , kako bi ga valjda zaštitili.

Vučić je pokušavao sve da ih nadviče, a između ostalog govorio i da „niko neće ništa da potpisuje“ oko Kosova.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je ranije danas za govornicom Skupštine, da nema kapitulacije i predaje Kosova, a kraj njegovog govora poslanička većina pozdravila je višeminutnim aplauzom.

Vučić je pozdravljen burnim aplauzom skupštinske većine kada je pri kraju govora komentarisao transparente „izdajnik“, pitajući da li to njegovi protivnici misle na sebe, a povodom transparenta sa likom ubijenog srpskog političara Olivera Ivanovića, predsjednik Srbije je rekao da je svog sina poslao kod Ivanovića da mu prenese poruku i njemu i njegovoj porodici.

Komentarišući transparente „Ne ulitmatumu“ i „Ne kapitulaciji“, Vučić je upitao da li mu to kažu oni koji su pustili albanske teroriste iz pritvora, misleći na amnestiju u vrijeme vlasti nekadašnjeg DS i DSS-a.

Poručio je da za njegovu vlast kapitulacija nije opcija i dodao da ne postoji izbor Vučić ili Srbija, uvijek će izabrati Srbiju.

Osvrćući se na barikade na Kosovu, Vučić je rekao da su neki od prisutnih na galeriji Skupštine i njihovi organizatori.

“Prištinske vlasti su u prethodnim događajima imale jednu namjeru, da Srbiju sukobe sa NATO-om i cijelim svijetom. Tada su uhapšeni Pantić, Trajković , Sofronijević. Nakon toga Srbi ustaju na barikade. Evo ih ovdje, svi ovi ljudi su bili na barikadama, neki su bili i organizatori“ , rekao je Vučić.

Istakao je da noći na barikadama bile dramatične, čak da su gradovi „prelazili“ iz ruke u ruku, piše “Danas”.

Na sjednici Skupštine Srbije raspravlja se o Izvještaju Kancelarije za Kosovo i Metohoju, za period septembar – januar. Očekuje se da će sjednica trajati tri dana, Vučić, koji je najavio da će odgovoriti na sva pitanja, u parlament je stigao petnaest minuta pred početak sednice.

Poslanici vlasti dugotrajnim aplauzom pozdavili su Vučića, dok se iz opozicije čulo „ua“. Sjednici pisustvuju predstavnici Srpske liste, među njima i Milan Radoičić, kao i predstavnici Udruženja kidnapovanih i nestalih na Kosovu Sime Spasića.

Foto: Printscreen

Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!