Srbija raspisala potjernicu za J. G. iz Gusinja: Osumnjičen da je u Beogradu ubio djevojku

“U pitanju je državljanin Crne Gore J. G. (24). Nakon što je policija danas dostavila krivičnu prijavu uz dokazni materijal, Više javno tužilaštvo u Beogradu donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv J. G. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo iz niskih pobuda (ljubomore), za koje je zaprijećena kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor. Tužilaštvo je predložilo sudu da Jetmiru G. odredi pritvor i da naloži raspisivanje potjernice za njim”, piše u saopštenju

Gusinjanin J. G. (24) osumnjičen je za ubistvo Ivane Krivokapić (26) u Beogradu 23. decembra 2022. godine, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Terete ga da je dvadesetšestogodišnjakinju ubio iz niskih pobuda – ljubomore, za šta je zaprijećena kazna od najmanje 10 godina robije do doživotnog zatvora, pišu “Vijesti”.

U njihovom saopštenju piše da su  identifikovali nakon intenzivnog operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Trećeg odeljenja Uprave kriminalističke policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

“U pitanju je državljanin Crne Gore J. G. (24). Nakon što je policija danas dostavila krivičnu prijavu uz dokazni materijal, Više javno tužilaštvo u Beogradu donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv J. G. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo iz niskih pobuda (ljubomore), za koje je zaprijećena kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor. Tužilaštvo je predložilo sudu da Jetmiru G. odredi pritvor i da naloži raspisivanje potjernice za njim”, piše u saopštenju.

Oni dodaju da J. G. sumnjiče da je 23. decembra 2022. godine između 00.37 i 5.30 časova ubio Krivokapićevu, sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

“On je navedenog dana došao do Ivaninog stana na Zvezdari gdje je boravio od 11. decembra 2022. godine i ušao sa njom u verbalnu raspravu. Onda je krenuo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ poneo sa sobom. Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije”, piše u saopštenju.

J. G. je nakon što je pronađeno beživotno tijelo dvadesetšestogodišnjakinje, na društvenim mrežama objavljivao njihove zajedničke fotografije.

Iz beogradskog tužilaštva nijesu saopštili da li je J. G. prešao granicu sa Crnom Gorom, niti da li su od kolega iz Crne Gore tražili njegovo hapšenje.

Foto: Facebook

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!