“Oprosti što ne mogu da te branim”: Ukrajinac saznao da su mu poginuli žena i djeca na fotografiji na Twitteru

Kad je bliže pogledao fotografiju, koju je za “Njujork tajms” načinio Linzi Adario, shvatio je da je to njegova porodica. Umrli su na ulici pored spomenika žrtvama Drugog svjetskog rata. “SE ranking”, marketinška kompanija u kojoj je Tatjana bila računovođa, potvrdila je vijest o smrti nje i djece

Sergej Perebjinis iz Ukrajine čekao je satima da čuje da li su mu se žena i deca bezbjedno evakuisali iz Kijeva u jeku ruske onvazije. Međutim, na sopstveni užas saznao je da mu je porodica poginula i to preko grafičkih slika koje su cirkulisale na Twitteru, piše “Blic”.

Sergej je “Njujork tajmsu” rekao da je prvo prepoznao kofer na fotografiji na kojoj beživotna tijela njegove žene Tatjane (43) i njihovo dvoje djece, Nikite (18) i Alise (9), kao i radnika iz crkve Anatolija Berežnjija (26) leže na tlu nakon što ih je pogodio šrapnel u subotu.

Oni su pokušavali da pređu most na bezbjedno, kad je granata eksplodirala na 10 metara od njih u gradu Irpinu. Sergej je rekao da je bio u istočnoj Ukrajini, pokušavajući da pomogne bolesnoj majci kad je Tatjana odlučila da je vrijeme da pobjegne iz Kijeva.

“Rekao sam joj: ‘Oprosti mi što ne mogu da te branim’, očajan je Sergej.

Tatjana i djeca krenuli su da se evakuišu u subotu ujutro sa njenim roditeljima uz pomoć crkvenih dobrovoljaca. Dovezla se porodičnim kombijem što je dalje mogla, a potom su morali da napuste vozilo.

Sergej je rekao da je pratio ažuriranja njihove lokacije preko aplikacije, ali da nije bilo prikazanog kretanja sve dok nije čuo “ping” iz bolnice u Kijevu, prenio je USA Today.

Sluteći da se nešto loše dogodilo pokušavao je da pozove ženu i djecu ali nije bilo odgovora. Oko sat i po kasnije vidio je izvještaj o porodici koja je poginula u bombardovanju evakuacione rute od Kijeva do Irpina.

Kad je bliže pogledao fotografiju, koju je za “Njujork tajms” načinio Linzi Adario, shvatio je da je to njegova porodica. Umrli su na ulici pored spomenika žrtvama Drugog svjetskog rata. “SE ranking”, marketinška kompanija u kojoj je Tatjana bila računovođa, potvrdila je vijest o smrti nje i djece. Tatjanini roditelji su preživjeli napad nepovrijeđeni i sada su kod porodičnog prijatelja.

Sergej je rekao “Tajmsu” da je želio da fotografija njegove porodice ode u javnost.

“Čitav svijet treba da zna šta se dešava ovdje”, istakao je.

Glavna fotografija: Twitter/MFA of Ukraine

Idi na VRH
error: Content is protected !!