Sarajlija Midhat Mulabdić među 50 najboljih fotografa vjenčanja na svijetu

Poslao sam nekoliko radova i, iskren da budem, pored potajnog nadanja, nisam očekivao da ću doći do finalne selekcije. Većina fotografa pošalje dobre radove, ali samo nekolicina njih uspije proći nekoliko krugova glasanja. Za finalnu selekciju traže se jedinstvene fotografije koje bude emociju, koje se pamte i koje vas tjeraju da se na neko vrijeme zaustavite”, kaže Midhat

Midhat Mulabdić (Foto: Facebook)

Midhat Mulabdić, sarajevski fotograf koji trenutno živi i radi u Hrvatskoj i stoji iza brenda Benedetto Lee, našao se na listi 50 najboljih fotografa vjenčanja na svijetu.

Nakon prošlogodišnje Best of Wedding photography 2018 izbora svjetske fotografske zajednice Lookslikefilm, te ovogodišnje nominacije za Top 30 Rising stars njujorškog magazina Rangefinder, danas je ponovno stigla vijest iz Sjedinjenih Američkih Država.

Već 11 godina zaredom Junebug Weddings odabira top 50 fotografija vjenčanja iz cijelog svijeta, a ove godine među 50 najboljih izabrali su i fotografiju bh fotografa Midhata Mulabdića.

Hiljade fotografija vjenčanja se snimaju svake godine širom svijeta, a na ovom takmičenju bude više od 10.000 prijava. Ući u finalnih 50 nije nimalo lako, piše Klix.ba.

Nagrađena fotografja (Foto: Instagram)

“Poslao sam nekoliko radova i, iskren da budem, pored potajnog nadanja, nisam očekivao da ću doći do finalne selekcije. Većina fotografa pošalje dobre radove, ali samo nekolicina njih uspije proći nekoliko krugova glasanja. Za finalnu selekciju traže se jedinstvene fotografije koje bude emociju, koje se pamte i koje vas tjeraju da se na neko vrijeme zaustavite”, kaže Midhat.

Njegova fotografija “Every girl’s dream” je nastala na vjenčanju u Švajcarskoj.

“Uvijek se trudim da prikažem ‘standardne’ stvari i događanja vjenčanja na drugačiji način, posebno kada se radi o cipelama ili sličnim detaljima kojima nedostaje ljudski faktor da bi dobile veći značaj. S obzirom na to da su cipele bile poznatog dizajnera Louboutin, mlada je željela da ih obavezno ufotkam”, dodao je on.

Kako je i sam otac dvije ćerke, njihova fascinacija posebno cipelama i time da jednog dana budu u vjenčanici ga inspirisala da uradim ovakvu fotografiju.

“Nedugo nakon nastanka ove fotografije sam fotografisao mladu na istom mjestu. Super je kada stavite te fotografije jednu pored druge u album, to dodatno ispriča priču”, istakao je nagrađeni autor.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!