Šehović sa dijasporom u Njujorku: Crna Gora vam je vječno zahvalna

Zahvalnost vam dugujemo i zbog toga što ste nebrojeno puta pokazali da imate veliko srce, jer ne sabirate niti množite, već dijelite. Dijelite ono što ste mukotrpno sticali, sa onima kojima je to najpotrebnije. Najbolja potvrda takvog pristupa su značajna finansijska sredstva koja ste do sada po raznim osnovama uložili u svoj zavičaj, naglasio je Šehović

Fondacija Gusinje iz Njujorka, Kulturni centar “Rumija” iz Čikaga i druga udruženja koja okupljaju dijasporu će u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i dalje raditi na unapređenju obrazovne infrastrukture, zaključeno je tokom zvanične posjete ministra prosvjete Damira Šehovića Sjedinjenim Američkim Državama, gdje boravi na poziv Fondacije Gusinje.

Šehović je, govoreći na donatorskoj večeri u organizaciji Fondacije, saopštio da se naša brojna dijaspora svojoj državi odužila patriotskim odnosom prema njoj i vezanošću za njene vitalne interese kojima je uvijek i bez ostatka bila privržena, a prisustvo značajnog broja nosilaca odgovornih pozicija u državi donatorskoj večeri predstavlja najbolji dokaz da im je ona na tome vječno zahvalna.

Istakao je da država svoje poštovanje prema Plavu i Gusinju pokazuje i na način što je za poslednjih nešto više od godinu dana u Plavu, a uskoro i u Gusinju, započeto više infrastrukturnih projekata nego u prethodnih nekoliko decenija.

“Želim jasno da vam poručim da sam lično, i kao čovjek i kao ministar u Vladi, ponosan na ovo što radite, i vi u Fondaciji Gusinje, ali i u ostalim našim udruženjima, a još ponosniji na to što vam nakon svega entuzijazma ne fali. Time ste zapravo najbolja motivacija nama da nastavimo s punom posvećenošću da se borimo i za svoj zavičaj, ali i za našu i vašu Crnu Goru”, rekao je Šehović, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

On je prisustvovao i svečanom prijemu koji Generalni konzulat u Njujorku tradicionalno organizuje za brojne prijatelje Crne Gore.

Tokom boravka u Njujorku, Šehović je zajedno sa predsjednikom Opštine Bar i predsjednikom udruženja Kulturni centar “Rumija” iz Čikaga potpisao Memorandum o saradnji na realizaciji projekta „Izgradnja školske sportske sale JU OŠ „’Mrkojevići’“ u Pečuricama, u Baru, koji će se realizovati po modelu sufinansiranja, a vrijedan je više stotina hiljada eura. Kulturni centar “Rumija” će obezbijediti 50.000 dolara, Opština Bar 150.000 eura, a Ministarstvo prosvjete ostatak sredstava.

Donatorskoj večeri, ali i brojnim drugim sastancima su, pored ministra Šehovića, prisustvovali i generalni konzul u Njujorku, ambasador Željko Stamatović, direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović, direktor Uprave za javne radove Rešad Nuhodžić, sekretar Ministrstva prosvjete Omer Mehmedović, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić, potpredsjednik Opštine Plav Nihad Canović, kao i konzul Amer Cikotić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!