Američki grad Houston odao priznanje Bosancu: 10. januar proglašen “Danom Samira Bečića”

“Hvala gradonačelniku Sylvesteru Turneru i poštovanim članovima Vijeća grada Houstona, što su 10. januar 2023. godine proglasili ‘Danom Samira Bečića’ u Houstonu. Ponizan sam i počastvovan što sam primio ovo izuzetno priznanje za svoj rad. Hvala ti, Houstone, što si me prije 20 godina prihvatio kao jednog od svojih. Bog blagoslovio Ameriku, najveću naciju na svijetu”, napisao je Bečić u svojoj objavi na Facebooku.

Američki grad Houston još jednom je odao priznanje fitness stručnjaku bh. porijekla Samiru Bečiću, proglasivši 10. januar 2023. Danom Samira Bečića. Prethodno je imenovan “fitness carom Grada Houstona”.

Samir Bečić već preko dvadeset godina važi za stručnjaka u fitness zajednici Houstona i Amerike. Ovom stručnjaku za fitness, filantropu i poduzetniku nagradu su dodijelili gradonačelnik Sylvester Turner i Grad Houston.


Gradonačelnik Turner ga je proglasio 2018. “vlastitim fitnes carom Houstona” zbog rada na gradskim zdravstvenim inicijativama. Bečić je radio kao savjetnik gradonačelnika Turnera na fitness projektima u Houstonu otkako je prvi put izabran 2016. godine. Ponudio je značajan doprinos kako bi Houston učinio zdravijim mjestom za život i rad, a započeo je s gradonačelnikom Leeom Brownom još 2002. godine.

Danas, nakon 4 godine kao Houstonov službeni “fitness car” i 20 godina volontiranja za grad, Bečić je primio priznanje za svoj naporan rad i predanost gradu Houstonu, svoju posvećenost zdravlju, fitnessu i stvaranju svijeta boljim jestom za život.

Kako piše portal N1, tokom karijere zabilježio je brojne uspjehe, a neka od priznanja uključuju titule najboljeg fitness trenera na svijetu, Bally Total Fitness fitness trener broj 1 u Houstonu, Bally Total Fitness fitness trener broj 1 u Texasu, Men’s Journal najbolji fitness trener u Americi i mnoge druge.

“Hvala gradonačelniku Sylvesteru Turneru i poštovanim članovima Vijeća grada Houstona, što su 10. januar 2023. godine proglasili ‘Danom Samira Bečića’ u Houstonu. Ponizan sam i počastvovan što sam primio ovo izuzetno priznanje za svoj rad. Hvala ti, Houstone, što si me prije 20 godina prihvatio kao jednog od svojih. Bog blagoslovio Ameriku, najveću naciju na svijetu”, napisao je Bečić u svojoj objavi na Facebooku, prenosi portal Klix.
Inače, Bečić je zahvaljujući svom fitness programu Health Fitness Revolution, postao planetarno popularan i tražen. Njegove savjete tražile su mnoge poznate ličnosti, a zahvalnost za to je dobio brojnim priznanjima.
Foto: Facebook
Idi na VRH
error: Content is protected !!