Crnogorsko društvo “Lovćen”: Degutantni poltronizam Srba iz Crne Gore u Beogradu

Obrukali ste Njegoša, obrukali ste časne Srbe iz Crne Gore, a to što ste obrukali sebe same nije nas dotaklo. Po zasluzi. Na našu sreću, nijeste predstavljali nas Crnogorce, tako da je sramota samo vaša, a biljeg izdaje i poltronstva niko vam nikad neće moći skinuti sa obraza. Neka vam ga tu đe mu je mjesto, pa se i s njim zorite, jer za sramotu ne znate. Pomislili ste da ste onako niskim udarima na svoju državu Crnu Goru (iako kazaste da vam je matica Srbija) pokupili simpatije vaskolikog srpstva, u velikoj ste zabludi! Ono časno i pošteno u Srbiji vas gleda takođe sa prezirom i gađenjem, jer se ni kod njih dno dna ne cijeni, piše u saopštenju

Crnogorsko društvo “Lovćen” iz Lovćenca sa velikim pažnjom je propratilo dešavanja na skupu srpske dijaspore u Beogradu, na kom su veoma zapaženu ulogu imali predstavnici nekoliko opština iz Crne Gore.

Iz tog društva sau saopštili da se “nikada u istoriji srpskog parlamenta nije desilo nešto tužnije i poniznije od izlaganja tzv. predstavnika srpske “dijaspore i naroda” iz Crne Gore”.

“Mučno je bilo slušati izlaganja koja nijesu ličila na dostojanstvo i čojstvo Crne Gore čijom se istorijom svaki njen građanin ponosi i u kojoj se obrazom brani riječ. Sluganstvo i poltronstvo nijednom vladaru male, hrabre i slobodne Crne Gore, a posebno velikom Njegošu (Vama za nauk – crnogorskom državniku i pjesniku) nikad na um ne pade da pośeti Srbiju, a kamoli da se ponizno dodvorava srpskim vladarima. Obrukali ste Njegoša, obrukali ste časne Srbe iz Crne Gore, a to što ste obrukali sebe same nije nas dotaklo. Po zasluzi. Na našu sreću, nijeste predstavljali nas Crnogorce, tako da je sramota samo vaša, a biljeg izdaje i poltronstva niko vam nikad neće moći skinuti sa obraza. Neka vam ga tu đe mu je mjesto, pa se i s njim zorite, jer za sramotu ne znate. Pomislili ste da ste onako niskim udarima na svoju državu Crnu Goru (iako kazaste da vam je matica Srbija) pokupili simpatije vaskolikog srpstva, u velikoj ste zabludi! Ono časno i pošteno u Srbiji vas gleda takođe sa prezirom i gađenjem, jer se ni kod njih dno dna ne cijeni. Potrošni ste materijal za neke krupne projekte koji vam se neće ostvariti, a slobodu i građanske vrijednosti Crne Gore nikad nećete pobijediti. U to budite sigurni, ma koliko ste opijeni slavom velikosrpskog nacionalizma. Kao što reče naš, a ne vaš Njegoš: “Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga, al zube polomi!” Istorija Crne Gore je velika riznica ljudi i junaka, ali isto tako bilježi i podanike i izdajnike, a vi ste današnjim skupom sramote sebe postavili na mjesto koje vam i pripada!”, piše u saopštenju.

Foto: GOV.RS

Idi na VRH
error: Content is protected !!