Berancu pritvor do 30 dana zbog saobraćajne nesreće u tunelu Lokve, u kojoj je poginuo Senad Kalač (29)

Pritvor je, kako je saopšteno, određen zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i opasnost od uticaja na lice koje je potrebno saslušati u svojstvu sjedoka u krivičnom postupku

Rješenjem predsjednika Osnovnog suda u Beranama i sudije za istragu Ivana Došljaka, a na predlog Osnovnog državnog tužilaštva, određen je pritvor u trajanju do 30 dana osumnjičenom A. C. iz Berana, a povodom slučaja koji je pokrenut nakon udesa u tunelu Lokve prije pet dana.

Pritvor je, kako je saopšteno, određen zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i opasnost od uticaja na lice koje je potrebno saslušati u svojstvu sjedoka u krivičnom postupku.

“Imenovani je osumnjičen da je dana 05.01.2023. godine, oko 18,25 časova, na magistralnom putu Rožaje – Berane, u tunelu Lokve, opština Berane, upravljajući u pravcu Berana, putničkim motornim vozilom marke Golf V, registarskih oznaka RO BE 336, suprotno odredbi čl.29. st.1. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost živote i tijela ljudi, na način što se vozilom nije kretao desnom stranom kolovoza u smjetu kretanja, već je prešao na lijevu kolovoznu traku usljed čega je došlo do čeonog kontakta sa putničkim motornim vozilom marke A3, registarskih oznaka RO BE 513, kojim je iz pravca Berana upravljao S. K, a koji je usljed zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta”, saopšteno je iz Osnovnog suda Berane.

Dodaje se da je oštećeni A. C, koji je rođeni brat vozača sa istim inicijalima i koji se nalazio kao suvozač u putničkom motornom vozilu marke Golf V, zadobio teške tjelesne povrede koje su konstatovane u Opštoj bolnici u Beranama, te Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, gdje se i dalje nalazi na liječenju.

Zbog nemilih scena koje su se potom događale, a snimci sa telefona šireni društvenim mrežama, Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju je pokrenulo postupak ispitivanja da li u radnjama lica sa tih snimaka ima elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj duznosti, piše rtcg.me.

Na snimcima se, naime, vidi kako jedan broj lica nasrće na zdravstvene radnike i policajce navodno zbog toga što Hitna pomoć iz Berana nije htjela da preveze povrijeđeno lice.

Iz Ministarstva zdravlja su osudili širenje uznemirujućih snimaka i pozvali da se poštuje obrazloženje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u kojem se kaže da je kod jedne osobe na licu mjesta konstatovana smrt, i da se, poštujući zakon, stradalo lice moralo ostaviti na mjestu nesreće zbog uviđaja.

Senad Kalač je smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći

U saobraćajnoj nesreći koja se 5. januara dogodila u tunelu Lokve, na magistralnom putu Berane – Rožaje, poginuo je Senad Kalač (29) iz Rožaja.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!