Marija Vuković najbolji crnogorski sportista u 2022. godini

Vuković je u ovoj godini osvojila srebro na Evropskom prvenstvu i zlato na Mediteranskim igrama

Crnogorska atletičarka Marija Vuković proglašena je za najuspješnijeg sportistu Crne Goru, u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Vuković je u ovoj godini osvojila srebro na Evropskom prvenstvu i zlato na Mediteranskim igrama.

Ona se nalazi na devetom mjestu svjetske rang liste.

“Marija je dočekala najblistaviji trenutak karijere nakon četvrtog mjesta na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu u martu i osvajanja zlata na Mediteranskim igrama u Oranu. Osim ovih uspjeha Vukovićeva je debitovala i na mitinzima Dijamantske lige i zasluženo postala prva koja je dvije godine zaredom dobila ovo priznanje, te se sa dvije titule pridružila rukometašici Katarini Bulatović i vaterpolisti Aleksandru Ivoviću”, navodi se u saopštenju COK-a, prenosi rtcg.me.

Najbolja ženska selekcija je naša rukometna reprezentacija koja je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, dok su nagradu za najbolju mušku reprezentaciju podijelile muška rukometna i streljačka ekipa (disciplina trap).

“Lavovi” su zauzeli 11. mjesto na Evropskom prvenstvu, što je njihov najbolji plasman na nekom velikom takmičenju. Streljačka ekipa je osvojila deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Priznanje za najbolju mladu sportistkinju podjelile su bokserka Bojana Gojković i Anđela Berišaj (tekvondo).

Gojković je osvojila srebrne medalje na Evropskom prvenstvu i Mediteranskim igrama. I Berišaj je stigla do srebra i to na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore.

I nagrada za najboljeg mladost sportistu je podijeljena – otišla je u ruke boksera Mirka Šarčevića i Gracija Stjepčevića (boćanje).

Foto: COK

Idi na VRH

error: Content is protected !!