Ubica trudne žene izvršio samoubistvo: Halili se ubio tokom pregovora sa policijom

„Nakon intenzivnog rada svih jedinica Kosovske policije, bilo je moguće locirati lokaciju ubice Sokola Halilija. Uprkos pokušaju policijskih zvaničnika da pregovaraju o predaji, on se ubio“, napisao je Svećlja

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjal Svećlja saopštio je da je ubicu trudnice, Sokola Halilija, danas locirala policija, a on je potom izvršio samoubistvo, prije nego što se predao vlastima, javlju prištinski mediji.

„Nakon intenzivnog rada svih jedinica Kosovske policije, bilo je moguće locirati lokaciju ubice Sokola Halilija. Uprkos pokušaju policijskih zvaničnika da pregovaraju o predaji, on se ubio“, napisao je Svećlja na Facebooku.

Himide Magaši (Foto: Facebook)

Trudnica Himide Magaši (35) je brutalno ubijena ispred ginekološke klinike u Prištini.

Za jezivo ubistvo žene, koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, osumnjičen je njen muž Sokol Halili (31) koji je preksinoć oko 18 sati ispalio tri hica u nju kad je izašla iz ginekološke klinike. Mediji prenose da joj je prvi metak ispalio sa leđa dok je druga dva ispalio dok je ležala.

Sokol i Hamide bili su u braku samo četiri mjeseca nakon čega su se zbog nesuglasica razdvojili. Tridesetpetogodišnja Himide živela je u kući svojih roditelja u Lupljanju. Prekjuče je otišla na kliniku u Prištinu na kontrolu pred porođaj koji je bio očekivan sledeće nedjelje.

Magaši je inače dobio zabranu prilaska jer je supruzi 10. avgusta prijetio u kući njenih roditelja. Ispostavilo se da je osumnjičeni osuđen i novčano kažnjen od suda u Uroševcu zbog nošenja oružja bez dozvole.

Sestra nastradale Himide Magaši rekla je da je Himide trpela porodično nasilje.

“Svaki put kad smo je zvali rekla je da ne može da govori”, rekla je sestra Himide Magaši i dodala da je nesrećna trudnica bila u pratnji svekrve čak i kada je htjela da ode kod sestara.

Glavna fotografija: Sokol Halili (foto: Kosovska policija)

Idi na VRH
error: Content is protected !!