“Krvavi” paketi sa životinjskim očima: Ambasade Ukrajine širom Evrope dobile jezive pošiljke, među njima i hrvatska

Nejasno je da li su incidenti povezani, ali izgleda da su dva pisma poslata u Španiju došla od istog pošiljaoca – pošto je identična adresa e-pošte pronađena na pakovanju

“Krvavi paketi” sa životinjskim očima poslati su u brojne ukrajinske strane ambasade, saopštile su vlasti u Kijevu, a prenosi Skaj njuz.

Paketi natopljeni tečnošću “karakteristične boje” su poslati u kijevske ambasade u Mađarskoj, Holandiji, Poljskoj, Hrvatskoj i Italiji. Primili su ih i generalni konzulati u Napulju i Krakovu.

Podsjećanja radi, u Španiji je ove nedjelje otkriveno nekoliko bombi za pisma, uključujući kancelariju španskog premijera, ukrajinsku ambasadu i kompaniju za proizvodnju oružja koja snabdijeva Ukrajinu.

Nejasno je da li su incidenti povezani, ali izgleda da su dva pisma poslata u Španiju došla od istog pošiljaoca – pošto je identična adresa e-pošte pronađena na pakovanju, piše “Jutarnji list”.

OPSADA U ČEŠKOJ

Češka policija blokirala je danas ulicu u gradu Brnu u kojoj se nalazi konzulat Ukrajine nakon što je otkrivena sumnjiva pošiljka.

Pošiljka koja je dostavljena konzulatu liči na nedavnu bombu upućenu diplomatskom predstavništvu Ukrajine u Španiji.

Pošiljka se, kako navodi češka policija preko Twittera, trenutno provjerava.

Zaposleni konzulata su evakuisani, a zatvorene su sve okolne ulice, te i evakuisano obližnje obdanište.

Češka policija je, prenosi “Blic”, pozvala zaposlene svih diplomatskih predstavništava i proizvođače naoružanja na povećanje mjera bezbjednosti.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

 

 

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!