Žena osumnjičena za ubistvo dvoje djece izručena Novom Zelandu, ostaci mališana nađeni su u koferima

Posmrtni ostaci dvoje djece u dobi između pet i 10 godina pronađeni su 11. avgusta u rabljenim koferima kupljenima na aukcijskoj prodaji. Prije toga stajali su tri do četiri godine u jednom skladištu u Aucklandu, pojasnila je policija

Južna Koreja izručila je Novom Zelandu 42-godišnju ženu za koju postoji sumnja da je ubila dvoje djece čiji su posmrtni ostaci krajem avgusta pronađeni u koferima u skladištu u Aucklandu, javlja u utorak dpa.

Žena je predata dvojici novozelandskih zvaničnika u seulskoj međunarodnoj vazdušnoj luci Incheon u ponedjeljak uveče, zajedno s pripadajućim dokazima, objavilo je južnokorejsko ministarstvo pravosuđa.

Avion s osumnjičenom sletio je u Auckland u utorak, a 42-godišnjakinja, kojoj se pripisuju dva ubistva izaći će pred sudijom u srijedu, izvijestio je Rado Novi Zeland (RNZ).

Osumnjičena, za koju se pretpostavlja da je otišla u Južnu Koreju 2018. godine, je Novozelanđanka koja je nekad imala južnokorejsko državljanstvo.

Posmrtni ostaci dvoje djece u dobi između pet i 10 godina pronađeni su 11. avgusta u rabljenim koferima kupljenima na aukcijskoj prodaji. Prije toga stajali su tri do četiri godine u jednom skladištu u Aucklandu, pojasnila je policija, prenosi “Jutarnji list”.

Novozelandska policija tragala je za ženom pod pretpostavkom da je njihova majka. Uhapšena je u martu u Južnoj Koreji u gradu Ulsanu, nakon što je Novi Zeland raspisao međunarodnu potjernicu.

Visoki sud u Seulu u nomembru je potvrdio izručenje.

Porodica koja je početkom avgusta pronašla tijela u kupljenim koferima nije imala nikakve veze sa smrću te djece i pretrpjela je agoniju nakon otkrića.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

Idi na VRH

error: Content is protected !!