Tuga: Majka iznijela trudnoću tokom invazije, rodila Sergeja, a nakon samo dva dana su ga ubile ruske rakete (VIDEO)

Oko 2.00 ujutro u srijedu rakete su pogodile porodilište i majka i njeno novorođenče, koje tek što je položila da spava u kolijevci pored nje, bili su zatrpani u ruševinama. “Moja soba je bila potpuno uništena. Tražila sam svoje dijete u ruševinama. Bilo je u kolijevci. Razmišljala sam da mu promijenim pelene kad se ovo dogodilo”, sjeća se majka

Beba koja je usmrćena u ruskom napadu na porodilište u Zaporoškoj oblasti sahranjena je u četvrtak.

Na fotografijama koje je podijelilo ukrajinsko Ministarstvo odbrane vidi se mali kovčeg okružen očajnim članovima porodice preminule bebe, prenio je “Indipendent”.

Novorođena beba, dječak Sergej, najmlađa je žrtva ruske invazije na Ukrajinu. Jedno je od preko 440 ukrajinske djece koja su ubijena u konfliktu, dok su stotine mališana ranjene, prema navodima generalnog tužioca Ukrajine.

ŽIVIO JE SVEGA DVA DANA

Beba je živjela svega dva dana”, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo na Twitteru.

Nije živio čak ni toliko da se zavede u iz matičnu knjigu rođenih, navodi “Vašington post”.

Beba je poginula nakon artiljerijskog udara na porodilište u gradu Volnjansku rano ujutro prošle srijede, kako je rekao guverner Zaporoške oblasti Oleksandar Staruh.

“Tuga ispunjava naša srca”, rekao je Staruh na Telegramu, objavljujući smrt novorođenčeta.

NAJKA SPASENA IZ RUŠEVINA

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski takođe je osudio ruski napad na porodilište, prenosi “Blic”.

Ove noći je bio još jedan raketni napad na region Zaporožja, na bolnicu, na zgrade u kojima je porodilište. Ruski teroristi oduzeli su život bebi – dijete je imalo dva dana kad ga je ubio ruski projektil “,rekao je nakon napada, pozivajući saveznike da pomognu u zaštiti neba Ukrajine.

“TRAŽILA SAM DIJETE U RUŠEVINAMA

Majka djeteta Marija Kamjanecka i ljekar spaseni iz ruševina uništene bolnice u Zaporožju nakon raketnog napada.

Vašington post” ukazuje da je majka izbijela čitavu trudnoću u trajanju invazije na Ukrajinu i da su njen i život njenog sina u Zaporožju, regionu koji je među četiri koje je Rusija pripojila u septembru, stalno bili ugroženi. Kad se rodio imao je 2,7 kilograma i bio je zdrava beba, četvrta u svojoj porodici. Ali, Sergejev otac nikad nije imao priliku da ga upozna, navodi “Post”.

Oko 2.00 ujutro u srijedu rakete su pogodile porodilište i majka i njeno novorođenče, koje tek što je položila da spava u kolijevci pored nje, bili su zatrpani u ruševinama.

Moja soba je bila potpuno uništena. Tražila sam svoje dijete u ruševinama. Bilo je u kolijevci. Razmišljala sam da mu promijenim pelene kad se ovo dogodilo”, sjeća se majka.

CVIJEĆE I IGRAČKE NA SAHRANI

Ona i Sergej su bili jedini pacijenti te noći na odjeljenju. Spasioci su izvukli majku živu, ali beba je bila mrtva.

Post” navodi da se na dirljivoj sahrani, svega dan nakon smrti bebe, okupilo oko 15 ljudi koji su donijeli cvijeće i igračke, i da je majka na pozadini crne jakne imala ispisane riječi: “Sve će biti u redu. Svakim danom biće sve bolje”.

Foto: Printscreen (Telegraph)

Idi na VRH
error: Content is protected !!