Bogdanović: Abazovićeve insinuacije da DPS podržava negiranje genocida su konstrukcije nedostojne ozbiljnih ljudi

Dok je prošlog mjeseca poručivao kako Leposavić nije negirao genocid u Srebrenici, sada optužuje druge da neće da ga smijene zbog – negiranja genocida”, kazao je Bogdanović. Prema njegovim riječima, Abazović već danas “očajava” što DPS nije u parlamentu

Insinuacije da Demokratska partija socijalista (DPS) podržava negiranje genocida su konstrukcije koje su nedostojne ozbiljnih ljudi, kazao je generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović rekao je danas da DPS, odlukom da ne prisustvuje sjednici Skupštine kad se bude glasalo o smjeni ministra pravde Vladimira Leposavića, podržava negiranje genocida.

Bogdanović je u reagovanju naveo da je, što se tiče DPS-a, pitanje genocida u Srebrenici apsolutno nesporno.

“On se dogodio, što ćemo, za razliku od aktuelne Vlade, uvijek reći otvoreno i jasno, bez uvijenih formi. Tako je bilo i kada smo u Skupštini usvajali Rezoluciju, ali i desetak godina nakon toga, kada se predsjednik Đukanović obratio prisutnima u Memorijalnom centru u Srebrenici”, kaže se u reagovanju.

Bogdanović je rekao da je možda najveći problem Abazovića njegov konstantni sukob sa samim sobom.

“Dok je prošlog mjeseca poručivao kako Leposavić nije negirao genocid u Srebrenici, sada optužuje druge da neće da ga smijene zbog – negiranja genocida”, kazao je Bogdanović.

Prema njegovim riječima, Abazović već danas “očajava” što DPS nije u parlamentu.

“Ako je uopšte i potrebno odgovarati na Abazovićeve pokušaje zamjene teza, onda on odlično zna da DPS ne prisustvuje sjednici i odborima u Skupštini zbog parlamentarne tiranije, odnosno slučaja sa izmjenama tužilačkog zakona, koji Crnu Goru vodi ka mogućim problemima na njenom evropskom putu. I to je sve”, rekao je Bogdanović.

Kako je naveo, insinuacije da DPS podržava negiranje genocida su konstrukcije nedostojne ozbiljnih ljudi, piše agencija Mina, prenose Vijesti.

Bogdanović je poručio Abazović da nije problem u DPS-u.

Foto: Aleksandar Bogdanović (DPS)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!