Ministar Mitrović se izvinio gledaocima emisije “Načisto”: “Nijesam se spremao za ovakva pitanja”

Nikada nisam krio da sam, evo već oko trideset godina, po malo, gradio kuću na selu u zaleđu Budve. Otpočeo sam je nakon mog povratka iz Amerike. To znaju svi moji prijatelji. Podržavali su me u tome i često mi davali primjedbu da je previsoko iznad mora. Na kraju sam je, nedovršenu, predao sinu da on nastavi taj posao i da njemu pripadne. Formulacija da kuća nije moje porodice nego moga sina je zaista nespretno izrečena. Iz same rečenice, dobronamjerni su ipak mogli zaključiti da kuća jeste moje porodice ali da sam je dao mome sinu jedincu, što je i normalno. Nadam se da će on imati više vremena i sredstava da je dovrši i možda mu sjutra postane izvor dodatnih prihoda od izdavanja. Tačno je da sam otpočeo gradnju u selu iznad Budve, koje tada nije bilo pokriveno prostornim planom. Moj sin je, čim se ukazala mogućnost, predao dokumenta za legalizaciju, rekao je Mitrović

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma u Vladi Crne Gore, Ratko Mitrović, izvinio se gledaocima emisije “Načisto” na TV Vijesti, u kojoj je bio gost prošlog četvrtka.

On je tada, između ostalog, na pitanje urednika emisije da li je tačno da je vlasnik nelegalnog objekta u Budvi dao negativan odgovor.

“Nije tačno, ja nijesam vlasnik tog objekta”, rekao je Mitrović.

Potom je uslijedilo pitanje da li je vlasnik neko od članova njegove porodice.

“Nije od moje porodice… Vlasnik je sin, koji je posebno domaćinstvo, živi u Budvi. Stanovnik je Budve”, odgovorio je Mitrović.

To je izazvalo burne reakcije u Crnoj Gori.

Mitrović se obratio javnosti preko Facebook stranice Ministarstva, a saopštenje prenosimo integralno:

“Izvinjavam se gledaocima emisije ‘Načisto’ u kojoj sam bio gost prošlog četvrtka.

Nikada nisam krio da sam, evo već oko trideset godina, po malo, gradio kuću na selu u zaleđu Budve. Otpočeo sam je nakon mog povratka iz Amerike. To znaju svi moji prijatelji. Podržavali su me u tome i često mi davali primjedbu da je previsoko iznad mora. Na kraju sam je, nedovršenu, predao sinu da on nastavi taj posao i da njemu pripadne. Formulacija da kuća nije moje porodice nego moga sina je zaista nespretno izrečena. Iz same rečenice, dobronamjerni su ipak mogli zaključiti da kuća jeste moje porodice ali da sam je dao mome sinu jedincu, što je i normalno. Nadam se da će on imati više vremena i sredstava da je dovrši i možda mu sjutra postane izvor dodatnih prihoda od izdavanja. Tačno je da sam otpočeo gradnju u selu iznad Budve, koje tada nije bilo pokriveno prostornim planom. Moj sin je, čim se ukazala mogućnost, predao dokumenta za legalizaciju. Dolazeći u emisiju, nijesam se spremao za ovakva pitanja već sam vodio računa da se pripremim da građanima Crne Gore položim račun za ono što sam pretpostavljao da ih najviše interesuje, a to je – šta je sve ovo Ministarstvo uradilo i otpočelo u ovom periodu. O problemima sa kojima se susrijećemo, o tome da li će Crnogorsko primorje ovoga ljeta imati vode i slično. Nažalost, emisija je krenula u takvom smjeru da sam se uglavnom osjećao kao šef neke kriminalne grupe i sav moj entuzijazam da ću uspjeti da podijelim sa građanima informacije o veoma važnim projektima koje smo, sa velikim oduševljenjem, otpočeli u Ministarstvu je splašnjavao kako se emisija primicala kraju. Nadam se da će biti prilike da negdje i nekad progovorim i o tome”.

Foto: Ratko Mitrović (Printscreen/TV Vijesti)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!