Suze djevojčice iz Gaze rasplakale svijet: “Šta mogu ja da uradim? Da popravim ovo? Pa ja imam tek deset godina, preplašena sam” (VIDEO)

„Zbog svega ovoga plačem svaki dan. Ponavljam sebi: čime smo ovo zaslužili? Moji roditelji mi kažu da oni nas mrze. Ne vole nas samo zato što smo muslimani. Zašto muslimani njima tako djeluju“, pita se ova djevojčica okružena ruševinama u nekom dijelu gusto naseljenog pojasa Gaze koji izraelske snage svakodnevno raketiraju

Snimak uplakane djevojčice iz Gaze koja kraj ruševina plače i objašnjava sav užas kroz koji prolazi tokom sukoba Izraela i Hamasa imao je nevjerovatan broj prikaza na Instagramu. Za kratko vreme desetogodišnja djevojčica postala je simbol stradanja palestinskog naroda koji svakoga dana u oružanim napadima izraelske vojske ima sve veći broj žrtva, među kojima je i veliki broj djece.

„Bolesna sam, ne znam. Ne mogu ništa da uradim, vidite sve ovo oko nas. Šta očekujete da uradim? Šta mogu ja da uradim? Da popravim ovo? Pa ja imam tek deset godina“, kaže uplakana devojčica dok pokazuje na zastrašujuće ruševine oko sebe.

„Samo želim da postanem doktor ili nešto drugo, da pomognem svom narodu. Ali ne mogu, ja sam dijete. Preplašena sam. Željela bih da nešto uradim, ali ne znam šta. Imam samo 10 godina“, nastavila je užurbano da govori pokušavajući samoj sebi da objasni šta se to oko nje dešava.

„Zbog svega ovoga plačem svaki dan. Ponavljam sebi: čime smo ovo zaslužili? Moji roditelji mi kažu da oni nas mrze. Ne vole nas samo zato što smo muslimani. Zašto muslimani njima tako djeluju“, pita se ova djevojčica okružena ruševinama u nekom dijelu gusto naseljenog pojasa Gaze koji izraelske snage svakodnevno raketiraju.

Dirljive riječi uplakane djevojčice u ratnom užasu Gaze izazvale su brojne komentare na Instagramu.

„Bože, srce moje. Bog je blagoslovio“, „Priča kao da je odrasla. Patnja je učinila da brže odraste“, „Želio bih da mogu nešto da učinim. Ovo dijete ne zaslužuje ovako nešto, niko to ne zaslužuje“, samo su neki od komentara korisnika društvenih mreža, prenosi portal Nova.rs.

U pojasu Gaze u izraelskim napadima koji traju od 10. maja potpuno je uništeno više od 800 stambenih zgrada, a oko 10.000 je oštećeno.

Prema poslednjim podacima, u razmjeni raketne paljbe poginulo je više od 220 Palestinaca, od čega 58 djece.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!