Krivokapić: Rekonstrukcija Vlade jedna od opcija; Abazović: Posljednji potez DPS-a znači da podržavaju genocid u Srebrenici

“Nama u ovom trenutku nedostaje zakon o Vladi. Da ga imamo, ovi problemi bi bili vrlo jednostavno razriješeni“, rekao je Krivokapić novinarima u Rektoratu Univerziteta Crne Gore (UCG), nakon konferencije „Kuda ide Crna Gora: vladavina prava i antikorupcija“. On je nešto ranije na konferenciji kazao da je u slučaju ministra Leposavića uradio sve što je bilo do njega

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je danas da je rekonstrukcija Vlade jedna od opcija ukoliko njegova inicijativa za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića ne dobije većinu u Skupštini Crne Gore.

„Da li će biti rekonstrukcije – vidjećemo. Sve opcije su tu. Ali ako imate samo jednu opciju, onda ne treba da igrate na tu opciju. Nama u ovom trenutku nedostaje zakon o Vladi. Da ga imamo, ovi problemi bi bili vrlo jednostavno razriješeni“, rekao je Krivokapić novinarima u Rektoratu Univerziteta Crne Gore (UCG), nakon konferencije „Kuda ide Crna Gora: vladavina prava i antikorupcija“.

On je nešto ranije na konferenciji kazao da je u slučaju ministra Leposavića uradio sve što je bilo do njega.

„Povukao sam odgovoran i jasan potez prema ministru Leposaviću“, rekao je Krivokapić.

Govoreći o odluci Demokratske partije socijalista da otpočne bojkot parlamenta, Krivokapić je rekao da je to politička igra i nastavak destabilizacije Vlade.

„DPS ne želi da učestvuje u razrješenju ministra, a pokreće pitanje Srebrenice. To je licemjerje koje je odraz političke kulture Crne Gore“, smatra on.

ABAZOVIĆ: POSLJEDNJI POTEZ DPS-A ZNAČI DA ONI PODRŽAVAJU GENOCID U SREBRENICI

Upitan kako će se razriješiti Leposavićev slučaj budući da bez DPS-a nema njegovog razrješenja, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je odgovorio da posljednji potez te partije znači da oni podržavaju genocid u Srebrenici.

„Dobro je da su pale maske. Lično sam vrlo zadovoljan. Sami su pokrenuli priču, nisu uspjeli da je dovedu do kraja, a i saučesnici su u tome, u smislu politike koju su vodili 1995. godine.

Ne znam kako može da se razriješi neki ministar a da za to ne glasa većina u Skupštini“, naveo je on.

Abazović je kazao da je rekonstrukcija Vlade jedna od opcija, prenose Vijesti.

„To je pominjano i ranije. Ne mogu da govorim o izvjesnosti te opcije. Što se mene tiče, nikad nisam izbjegavao dijalog, niti ću ga izbjegavati po bilo kojem pitanju. U međuvremenu treba da radimo – prije svega u pripremi turističke sezone i masovnoj vakcinaciji. Ako DPS bude tu, oni će glasati. Ako ne, to je to. Smiješno je ovo što se dešava s bojkotom. Nisam shvatio šta je problem. Ali, to je legitimno pravo i mi smo ga koristili. Tu nema ništa sporno“, podvukao je on.

Foto: GOV.ME

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!