Novinarka podnijela tužbu protiv Trampa zbog silovanja

Tužba je uslijedila samo nekoliko minuta nakon što je stupio na snagu novi državni zakon, koji omogućava žrtvama seksualnog nasilja da tuže zbog napada koji su se desili prije nekoliko decenija

Novinarka E. Džin Kerol, koja je ranije optužila bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa za silovanje, podnijela je tužbu protiv njega u Njujorku.

Tužba je uslijedila samo nekoliko minuta nakon što je stupio na snagu novi državni zakon, koji omogućava žrtvama seksualnog nasilja da tuže zbog napada koji su se desili prije nekoliko decenija.

Advokat Kerolove podnio je pravne dokumente elektronskim putem pošto su privremeno, na godinu dana, ukinuti uobičajeni rokovi za tužbu zbog seksualnog napada, objavio je AP.

Kerol traži kompenzaciju i kaznenu odštetu za bol i patnju, psihičke povrede, gubitak dostojanstva i narušavanje ugleda, piše “Blic”.

Kerol, dugogodišnja kolumnistkinja za savjete magazina El, prvi put je optužbe za silovanje iznijela u knjizi iz 2019. godine, navodeći da ju je Tramp silovao u svlačionici luksuzne robne kuće na Menhetnu 1995. ili 1996. godine.

Tramp je odgovorio na navode iz knjige rekavši da se to nikada nije moglo dogoditi, jer Kerol nije njegov tip žene.

Trampove primjedbe navele su Kerol da podnese tužbu za klevetu protiv njega, ali ta tužba je na apelacionim sudovima jer sudije odlučuju da li je predsjednik zaštićen od pravnih tužbi za komentare date dok je obavljao tu funkciju, podsjetila je američka agencija.

Kerol je ranije bilo onemogućeno na osnovu državnog zakona da tuži zbog navodnog silovanja, jer je prošlo previše godina od incidenta.

Novi zakon države Njujork, međutim, daje žrtvama seksualnih napada koje su propustile rokove u vezi sa zastarelošću, drugu priliku da podnesu tužbu.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!