Vuksanović Stanković: Tužilaštvo da u hitnom roku pronađe adresu Vesne Bratić

“Ona je iz političkih i nacionalnih razloga smijenila čak 223 od 243 rukovodioca obrazovnih ustanova. Njih preko 50 je već dobilo sudsku presudu po kojoj su nezakonito smijenjeni, dok se slično očekuje i za ostale koji su podnijeli tužbe. Štete po budžet naše zemlje će biti enormne, ali je najveća šteta napravljena obrazovnom sistemu i stotinama vrijednih prosvjetnih radnika od kojih su mnogi proveli cijeli radni vijek u ovoj, za svaku državu, ključnoj oblasti”, rekla je Vuksanović Stanković

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković kazala je kako Crnoj Gori ovih dana stiže na naplatu bezakonje bivše ministarke prosvjete Vesne Bratić.

“Ona je iz političkih i nacionalnih razloga smijenila čak 223 od 243 rukovodioca obrazovnih ustanova. Njih preko 50 je već dobilo sudsku presudu po kojoj su nezakonito smijenjeni, dok se slično očekuje i za ostale koji su podnijeli tužbe. Štete po budžet naše zemlje će biti enormne, ali je najveća šteta napravljena obrazovnom sistemu i stotinama vrijednih prosvjetnih radnika od kojih su mnogi proveli cijeli radni vijek u ovoj, za svaku državu, ključnoj oblasti”, rekla je, piše Portal Analitika.

Staro je pravilo, dodaje ona, da “ukoliko želite da uništite jednu državu, krenite od obrazovnog sistema”, a Bratić ga je ispunila najviše što je mogla.

“Zbog ovih, ali i brojnih drugih očiglednih šteta počinjenih budžetu i interesima države Crne Gore pozivam nadležno državno tužilaštvo da u hitnom roku reaguje, “pronađe adresu” Vesne Bratić i sprovede postupak zbog očigledne zloupotrebe službenog položaje od njene i strane njenih najbližih saradnika. I sve je ovo urađeno po mjeri parlamentarne većine sastavljene od DF-a, Demokrata, URA-e i vlade Zdravka Krivokapića. U ovim i sličnim slučajevima se jasno pokazuje da li ima stvarne volje da se postupa u skladu sa zakonom i pošalje jasna poruka da se za ovakve enormne štete po državu mora odgovarati”, zaključila je ona.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!